bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Kotlety "Krzyś"
« » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
i

#5418
od kwietnia 2004

2011.05.12 08:52 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Zachwycona schabowymi po ministersku wymyśliłam następującą potrawę:

Kotlety "Krzyś"
----------------

Piersi kurze rozkroić na podłużne kotlety, pobić młotkiem i posolić.



Soplówkę ostrzyć nożyczkami:





Też posolić.

Przygotować mąkę, jajko, a trzeci talerz do panierowania to ta soplówka właśnie, zamiast bułki tartej



Opanierować kolejno w mące, jajku i soplówce (grubo!)
kotlety



I położyć na dużej patelni na bardzo gorącym tłuszczu



Smażyć, jak schabowe z obu stron.

Potrawa wygląda po usmażeniu tak



Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem, pieczywem - jak kto chce.

Ogolone części soplówki pokroiłam, jak kotleciki i usmażyłam tak, jak Małgosia.
Z reszty zrobiłam gulasz, tak jak Małgosia.
A jeszcze dalsza część jest zamrożona i czeka na natchnienie kulinarne
i

#5419
od kwietnia 2004

2011.05.12 08:55 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
To są te moje kotleciki, podobne do Małgosinych. Skrapiałam je cytryną



A gulasz był z porem zamiast cebuli. Zdjęcia nie mam.
i

#232
od marca 2008

2011.05.12 13:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Małgorzata Tęsna (malgi)
Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia, bo mój "gulasz" był zupełnie inny! :-)
Tzn. gulasz był wieprzowo-marchewkowy na czerwonym winie, a soplówka w kostkę podsmażona na oliwce podana jako dodatek - całość podana z kaszami jęczmienną i gryczaną.
Fotorelacja dopiero po niedzieli.
i

#5421
od kwietnia 2004

2011.05.12 21:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Soplówka pokrojona w grubą kostkę uduszona z porem, marchwią, cytryną. Gulasz doprawiony koprem i śmietaną. Takie sobie.
« » bio-forum.pl « W kuchni « starsze wątki (do 27 października 2011) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji