Układ drzewa
Załóż konto | Edycja konta | Wyloguj się | Zaloguj się
Strona główna | Szukaj | Moderatorzy i Admin
bio-forum.pl
Rozwiń/Zwiń TematJaki to grzyb? Mykologia
Rozwiń/Zwiń TematGrzybobranie
Rozwiń/Zwiń TematW kuchni
Nalewka z kwiatów czarnego bzu
Buraki
Kiszenie złotaka wysmukłego.
Pasztet z opieniek
Sernik pikantny Piotra Grzegorzka
Mleczaj wełnianka - ktoś robił, jadł?
Płomiennica w bułce tartej smażona na maśle
Piotr Grzegorzek wędzi drób
Babeczki ziemniaczane z uszakiem bzowym
Jak przechowywać grzyby?
Sałatka grzybowa z Rusałki
Papryka Hanad
Mrożenie czernidłaka kołpakowatego
Idą Święta
Wege - wszystko co podleci
Złoty sos z pieczarek
Grzyby dekoracyjne
Jesień - czas na dynie
Grzyby w cieście francuskim
Wielkanocne przepisy
Surowe Grzyby
Sporządzanie nalewki z Ganoderma lucidum ( reishi)
Grzybki marynowane
Najlepsza jajecznica na świecie :)
Nalewka, nalewki - kiedy, jak, z czego?
Opieńki- jakie pomysły?
Żagiew łuskowata
Zupa z suszonych purchawek
Czy ktoś robi coś z rycerzyków czerwonozłotych?
Zupy z grzybów
Co nieco z boczniakiem królewskim
Żółciak siarkowy - nareszcie.
Zalewa octowa Old_rysia
Grzyby zlotowe z Ocypla
Grzyby na zimę
Żur na grzybach
zjadłam mleczaja chrząstkę
Co nieco z Łuskwiakiem nameko .
starsze wątki (do 27 października 2011)
Placek z łuszczakami
Płachetki w kuchni Oldiego
Dodałam do jajecznicy...
Wieczór wigilijny
Łuszczaki zmienne
co można zrobić z żagwi łuskowatej?
Lejkówka wonna- co mozna z nią zrobić
Kotlety "Krzyś"
Soplówka jeżowata w cieście
Bitki wołowe w lejkowcach dętych
Pomidory faszerowane grzybami shiitake z akcentem enoki
Soplówka na parze
Poniedziałkowy obiadek - suszone płachetki w piwie
Zimówki z boczkiem i cebulą w sosie śmietanowym
Shiitake z knedliczkami albo kluskami na parze
Makaron z grzybami shiitake
Shiitake suszone - przepis Jolki Kozak
Shitake suszone - przepis Old_rysia
Zasłoniaki w kuchni
Wodnicha późna
klejówka swierkowa
Lejkowiec dęty.
Flaczki z muchomora
Volvariella volvacea (pochwiak pochwiasty) w marynacie
Lejkówka wonna
Jakie potrawy z gąski zielonki ?
Pasteryzowanie surowych grzybów
Marynowana gąsówka fioletowawa...
Gąsówka naga , jak?
Grzyby do suszenia
Opieńki w ketchupie
Przyprawa grzybowa
Mrożone rydze???
Purchawka chropowata
Suszone gołąbki
Gołąbek czarniawy, muchomor czerwonawy z czosnkiem
Muchomor rdzawobrązowy - pomysły na przyrządzenie
a co zrobić z piestrzycą kędzierzawą?
Muchomor czerwonawy na patelni rullez!
Co z kruchaweczki zaroślowej?
Pieniążek maślany
Gdzie te twardzioszki smażone w panierce?
Gołąbek smaczny - smaczny??
gołabki..w marynacie??
Trzęsak listkowaty w omlecie
Syropy !
borowik ponury w smietanie i w winie
Czernidłak kołpakowaty
Smażone kanie w zalewie octowej
kępkowiec
Archiwum porad i przepisów
opieńki
Kotlety z ... opieniek!
OPIEŃKI JAK KANIE ?
OPIEŃKI w wodzie z solą
czubajka kania (sowa)
SOWY W OCCIE
flaki z młodych kani
przetwory z kani
CZUBAJKA CZERWIENIEJACA
Odmiany kanii
Maślaki - zdejmować skórkę czy nie?
Czy zdejmować skórkę z maslaków żółtych?
Mrozone grzyby
Przechowywanie świeżych grzybów
jak długo?
Gotować - ile razy, smażyć - jak długo?
Sałatka i placki z grzybów
Ziemniaki po nelsońsku
naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym (A tak próbowaliśc...
placuszki drożdżowe ziemniaczano-grzybowe
Paszteciki z grzybami.
Przyprawa z suszonych grzybow
czy cebula to dobry składnik do grzybów ?
barwa maślaka sitarza (Suillus bovinus) w przetworach
Grzyby konserwowane w oleju wg. Gienka Lakoty
Sałatka z nóżek od koźlarza pomarańczowożółtego
Sos grzybowy z gołąbków (ami)
Kurki sterylizowane
co zrobić aby kozaki nie czerniały
Moj wyciag(extrakt) grzybowy
Rzadko zbierane i wynalazki
mleczaj biel, mleczaj wełnianka (palące mleczaje)
Borowik ceglastopory - zbierać, czy nie?
Purchawki
Muchomor czerwony (Amanita muscaria) da się jeść ???
Muchomor czerwony - co Wy na to......
Sitaki - wykorzystanie spożywcze
czy borowika ponurego mozna jesc ?
Ucho bzowe
Porek brzozowy - jadalny?
Gąska wierzbowa
Wieruszka taczowata na gęsto
gąsówka mglista (Lepista nubularis)
Gąsówka mglista - zbierać czy nie ?
wodnicha późnojesienna (Hygrophorus hypothejus)
galaretek kolczasty
Ciekawostki w marketach
Pieszcznica kędzierzawa
Mycie grzybow przed suszeniem
Krążkownica wrębiasta - dobry, wiosenny grzyb jadalny
muchomor czerwieniejący (Amanita rubescens) (muchomory jadalne?)
Jadalne muchomory
zamieszanie
Gąsówka dwubarwna
Wodnicha karminowa - Hygrocybe punicea
Żółciak siarkowy
Prosty sos z mitrówek półwolnych...
Krążkówka żyłkowana (Disciotis venosa) na obiad w wydaniu Grzybiorza:-)...
ZDJĘCIA
Koralówka sosnowa (Ramaria eumorpha)
Co można zrobić z czernidłaka?
Łuskowiak złotawy
Zimowka aksamitnotrzonowa
płachetka kołpakowata (kołpaki)
Płachetka kołpakowata
opieńki
muchomor złotawy i inne dobre muchomorki
przystosowanie do spożycia grzybów mniej wartościowych
Grzyby szkodliwe na surowo i ich prawidłowe przyrządzanie
Twardziak tygrysowy (sn. Panus tigrinus)
Duszone łuszczaki zmienne
Tegoskory.
Przyrządzanie smardzy
majówka wiosenna (Calocybe gambosa)
CZY PIASKOWCE S Ą JADALNE?
gąsówki nagie (Lepista nuda)
Lepista nuda
Jasne błękitne grzybki marynowane na stole
łuskowiec jeleni
Czy ktoś jadł zębiaki sinawe (Gyrodon lividus)??
Jak przyrzadzic sromotnika bezwstydnego?
Pierścieniak grynszpanowy
Archiwum
TRUCIZNA W PIECZARKACH
Marynowany żółciak siarkowy
Suszenie i przechowywanie
Zatrucia grzybami
sromotnik smrodliwy
"Gruzdy"
Gorzkie grzyby
Czy Boczniaki można jeść na surowo?
Przepis na ucho bzowe
Suszone grzybki i potrawy
Enoki czyli zimówka
Kiszenie grzybów
kiszenie
Czernidłaki na zlocie 2009
Stropharia caerulea i aeruginosa
Pieczarka leśna
Agrocybe Aegerita
A kto lubi miody pitne?
Grzyby w słoikach
grzyby w restauracji
gorzkie zioła i przyprawy
rydz (rydzyk)
Szukam przepisu na marynowane rydze
Kolczak obłączasty
mus pasternakowo-szczawiowy
Jakie zastosowanie dla mleczaja smacznego?
W końcu zjadłam czerwonawego !
Ciasto francuskie z grzybami
Żółciak siarkowy w cieście
Ostatnie opieńki - sałatka Old_rysia.
Smardze jadalne
Lakówka ametystowa na maselku
jajecznica na żółciaku siarkowym
Borowik ceglastopory
Kropidlak Kopydełkowaty - jadalny?
zimówki w kuchni - wersja standard
Potrawy z zimówi aksamitnotrzonowej
Gąsówka dwubarwna
Pieprznik Trabkowaty - Zupa
Grzyby Moshino
opienki do spozycia
Rycerzyk czerwonozłoty
Jak wygląda pasteryzacja (krok po kroku)???
Marynaty ze sklepu
Zapach grzybów przy obróbce termicznej.
Przechowywanie zebranych grzybów
Opienki- czy i co z trzonow
Świeże podgrzybki zimą...
Czy ten żółciak nadaje się do jedzenia?
termin przechowywania marynowanych grzybów
Gołąbek szary - jak ?
Dlaczego po zjedzeniu żółciaka boli brzuch?
Przekąska ze smardza jadalnego - Morchella esculenta :)
Obieranie żółciaka
Żółciak siarkowy - TARTA
zamrażanie grzybów
Kuchnia Polska
Przechowywanie grzybów surowych
Naleśniki z farszem z dużych opieniek do czerwonego barszczyku
Suszenie ceglastoporego - dziwny zapach
Lejkowiec dęty, jak?
Maślaki panierowane???
Marynowanie grzybów
pieprznik ametystowy - cantharellus amethysteus - jadalny ?
Użyteczność mleczaja płowego w kuchni
Piestrak jadalny - jak przyrządzać?
Twardzioszek przydrożny
Żółciak siarkowy - gulasz
Muchomor czerwonawy - co z nim?!!!
Suszyć czy zamrażać???
Placuszki z żółciakiem
Żółciak siarkowy po gdańsku :-)
Żółciak siarkowy - (z) czym to się ewentualnie je?
Co można zrobić z uchem bzowym?
Pasztet
Sprzedaż grzybków via Allegro
Boczniak
Obiecany łuskwiak giętki.
galaretek kolczasty
Czernidłak kołpakowaty
mało octowy maślak-pomocy
Grzyby w pomidorach w/g mojego Kochanie :)
kiszone lejkowce
Chrupiace Grzybki
czy to jakaś gąska??
Jajeczniczka mojej żony
szmaciak gałęzisty w kuchni
Czy można przechowywać grzyby w maśle?
Ile czasu gotowć opieńki?
Czy ktoś wie jak przyrządzić ślimaki?
Ziemniaczki nadziewane grzybami.
Przetwory z grzybów
Ciekawy artykuł o "grzybojedzeniu"
Sałatka grzybowa z papryką i cebulką, ocet i olej.
pytanie laika o pasteryzacje grzybow
Rhodocybe gemina
Gołąbek zielonkawy
Przepisy z netu :-)
kolor ugotowanego grzyba 2
Przyrządzenie kani
Czy ktoś jadł głownię kukurydzy (Ustilago maydis)???
kolor ugotowanego grzyba
Czubajka kania i pieczarka polna
Mycie grzybow pzed suszeniem
rozmrozone kanie
Kaloryczność grzybów
Skórka - Maślaki
moja pizza
(w kuchni polowiej) monetka na żywo ;)
Prawdziwki mrożone
Zapraszam na ucztę
Pora na czarcie jajo.
zupka z szyszkówek
Krążkownica wrębiasta - jak przyrządzać?
kapusta pekińska duszona z purchawkami
Twardziak jadalny (shii-take) - jak przyrządzić?
grzyby w literaturze
Lekkostrawne dania z grzybów
marynowane borowiki omglone
MAITAKE
sandwicze z grzybami
kanie raz jeszcze
marynowane też się nie zmarnują
Borowikowe szaleństwo
kurczak z grzybami i wermutem
kotlety opieńkowe
marynowanie gąsówek
Prośba o przepis -> farsz do pasztecików
Placki ziemniaczane z sosem podgrzybkowym-help
mleczaj chrząstka - prośba o komentarze smakoszy
doświadczonych proszę o pomoc :)
maślanka łagodna
gołąbki ze skórką, czy bez?
Moja ... robi tagliatelle
Jakie grzyby zbieracie do jedzenia?
Co Mirki lubią najbardziej.
Żółciak siarkowy
sposoby na pierścieniaki
Oficjalna instrukcja przygotowania do bezpiecznego spożycia piestrzenicy kasz...
Grzyby warunkowo jadalne
krokiety z kapustą i grzybami
Grzyby Wielkanocne
Fasola z pieczarkami
Oryginalne jadalne grzyby.
Przepis Prymitywna kolacja "na dziko" - pytanie
nieskuteczne sposoby odróżniania jadalnych od niejadalnych
cebula 1
cebula 2
Mistrzostwa Polski w Potrawach z Grzybów
Co zamarynowałem ? (żółto-zielonkawe w marynacie)
Rozwiń/Zwiń TematRejestr grzybów chronionych i zagrożonych (GREJ)
Rozwiń/Zwiń TematPorosty
Rozwiń/Zwiń TematŚluzowce
Rozwiń/Zwiń TematJaka to roślina? Oznaczanie
Rozwiń/Zwiń TematBotanika
Rozwiń/Zwiń TematOgród
Rozwiń/Zwiń TematRośliny w domu
Rozwiń/Zwiń TematKaktusy i sukulenty
Rozwiń/Zwiń TematSpotkania mykologiczne i botaniczne
Rozwiń/Zwiń TematSkorowidze
Rozwiń/Zwiń TematTu można poćwiczyć używanie forum
Rozwiń/Zwiń TematSprawy techniczno-organizacyjne forum
ta strona być może używa plików cookie, korzystając z niej zgadzasz się na użycie plików cookie — więcej informacji