bio-forum.pl

kombucha

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2007
#0

1. kombucha
13.lip.07 13:29
D.S. "george_DanW"

Chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej o tym specyficznym grzybie

od lis.2005
#0

2. kombucha
13.lip.07 13:59
Marek Ciszewski "grant"

Zajrzyj w Google - google.pl

od paź.2005
#0

3. kombucha

Czy ktoś przerabiał tę kambuchę na własny użytek?

od lis.2005
#0

4. kombucha
15.lip.07 15:49
Marek Ciszewski "grant"

Temat kambuchy przewijał sie już przez forum: [bf#7191]

od wrz.2006
#0

5. kombucha

Piję ją od 3 miechów, w moim przypadku ujawniają się wrzody na dwunastnicy, i skutecznie je leczy. Z jednego nędznego okazu który zakupiłem na allegro, mam już trzy, w pierwszym okresie myślałem że mi padnie, ale jakoś się wykaraskała i przyrasta dość szybko. Smak ma niesamowity (kiedyś był taki napój sorbowit o dość zbliżonym smaku), choć zapach nie każdemu pasuje (zapach czegoś fermentującego), ponoć ma do jednego procenta alkoholu. Skutecznie wyrównuje równowagę kwasowo zasadową organizmu, sprawdzone na mnie samym. Zakupiłem ją trochę z sentymentu, za tak zwanej komuny była częstym bywalcem polskich domów. Polecam spróbować.

od sie.2002
#0

6. kombucha
17.lip.07 21:42
"pimpek"

no dobra, przejdźmy do faktów: ktoś już ją mikroskopował?

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji