bio-forum.pl

Pimpek milczy....

bez logowania - można przeglądać

od cze.2007

1. Pimpek milczy....

Czy ktoś w ogóle zbiera cokolwiek w Kotlinie??? tudzież w Borach Dolnośląskich? mam wycieczke w niedziele na grzybobranie i wszyscy tak mi zaufali, że patrząc na "mapke występowania" z okolic Dolnego Śląska to dam ciała!! Bo żadnych wpisów nie ma... Co prawda są z okolic Twardogóry, ale byłem tam tydzień temu i same robaczywki, zresztą jak wszędzie ostatnio, a trafić na gniazdo kurek jest ciężko bo miejscowi o 5 rano wyzbierają na handel... Czy ktoś wie co się dzieje z Pimpkiem? Ani się nie pochwali, żadnych fotek....

od sie.2002

2. Pimpek milczy....
3.sie.07 22:36
"pimpek"

Pimpek w ten weekend się bawi na jakimśtam weselu kuzynki żony czy coś w tym stylu a szkoda, bo chętnie by dołączył: (

od cze.2007

3. Pimpek milczy....

A czy Pimpek wie coś na temat występowania grzybów w Kotlinie? bo w niedziele się wybieram, tylko jeśli nic tam nie ma to chyba lepiej uderzyć na autostrade.

pozdrawiam

od sie.2002

4. Pimpek milczy....
4.sie.07 10:00
"pimpek"

Krowiarki pomiędzy Żelaznem a Lądkiem Zdr. pełne najrozmaitszych gatunków, ale SUCHI i robaczywki. Góry Stołowe sucho. Góry Bystrzyckie jeszcze za wcześnie: (

Na porządne grzybobranie może nie - ale na przemiłe grzyboszukanie warto iść.

od cze.2007

5. Pimpek milczy....

Dzięki wielkie, miałem własnie taki zamiar pojechać w tamte okolice, bo troszke je znam. Mam rodzine w Konradowie, byłem tam rok temu i oprócz prawych i kozaków nazbierałem dwa wiadra rydzów! wspaniała okolica. Nie wiem tylko gdzie te Krowiarki leżą? bo na mapie ich nie ma.

od sie.2007

6. Pimpek milczy....
5.sie.07 20:16
Agnieszka "amagusia"

tak mi się wydaje że na grzyby to troszke jest zasucho..... w lasach nawet nijadalnych brakuje;/

od cze.2007

7. Pimpek milczy....

Objechaliśmy całą Kotline i nic... Nawet miejscowi mówili, że nie ma grzybów, podobno dlatego że w nocy jest za zimno. Ale grzyby lubią jak temperatura nie przekracza 10-12 stopni, więc nie wiem czy to jest dobre wytłumaczenie. Cóż, pozostają okolice Twardogóry:-)

od wrz.2006

8. Pimpek milczy....

W niedzielę łaziłem po lasach w okolicach Milicza. Trochę podgrzybków złotawych i pieprzników. Wilgoci sporo, ale grzybów jak na lekarstwo.

Pozdrawiam

od cze.2007

9. Pimpek milczy....

a jak tam teraz w Miliczu?

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji