1, 2. Beata - forumowe 2, rozm. M
1, 2. Beata - zlotowe 2, rozm. M
3, 4. Marek S - forumowe 2, rozm. M i L
5. Robert - forumowa 1 L
3, 4. Malgi - zlotowe 2, rozm. XL ( a jak nie będzie to Forumowe)
mirki2 - forumowe 2, rozm. XXL, XL
zlotowe 2, rozm. XXL, XL
8, 9. Ala - forumowe 2 x XL
7, 8. Ala - zlotowe 2 x XL
edit: kurdesz Mirki: D
(wypowiedź edytowana przez wink 15. listopada. 2015)
9, 10, 11, hanad - zlotowe 3 rozm 2x Xl i 1 x M
10, 11 Gaborson - forumowe 2 sztuki, rozmiar L
(wypowiedź edytowana przez gaborson 17. listopada. 2015)
14. Margo 1 forumowa rozmiar L, 1 zlotowa rozmiar L
(wypowiedź edytowana przez margo 18. listopada. 2015)
Gaborson i Margo, poprawcie numerację, proszę.:-)
Czy numeracja idzie w obrębie typu koszulki - forumowe, zlotowe? To jeżeli tak to zmieniam numerację.
13, 14 Magda i Krzysiek K./Łódź/-zlotowe roz. M i XL
Zapałka forumowe 2sztuki XL i i zlotowa 1szt XL poproszę
Zapałka, napisz numerację, proszę.
dla wszystkich koszulek rozmiar XL poproszę
15, 16. Grażyna - forumowe 2 szt., rozmiar M
(wypowiedź edytowana przez grazyna_domian 19. listopada. 2015)
Poproszę wszystkich o policzenie i poprawienie numeracji. Osobno numerujemy koszulki zlotowe i forumowe. Dziękuję:-D
Beata, najlepiej będzie jak będziesz sama wklejać i doliczać. Np tak:
Forumowe:
5. Robert - forumowa 1 L
6, 7. mirki2 - forumowe 2, rozm. XXL, XL
12. Margo 1 forumowa rozmiar L
13, 14. Zapałka forumowe 2sztuki XL
Zlotowe:
3, 4. Malgi - zlotowe 2, rozm. XL
5, 6. mirki2 - zlotowe 2, rozm. XXL, XL
12. Margo - 1 zlotowa rozmiar L
13, 14. Magda i Krzysiek K./Łódź/-zlotowe roz. M i XL
15. Zapałka - zlotowa 1szt XL
Dzięki, Małgi. Nie mam do tego głowy, naprawdę. Mam nadzieję, że każdy dalej już sobie poradzi z prawidłową ciągłością numeracji:-D
Już od paru dni chciałem wpisać swoje zamówienie, ale się bałem, że coś pokręcę z tymi numerami porządkowymi. Dzięki Malgi za wprowadzenie porządku, teraz mogę już zamawiać:
17 forumowa XXXL Woody,
16 zlotowa XXXL Woody.
Jacek S. forumowe 2 szt., rozmiar M
Wpisałam Włodka i Jacka
Forumowe:
5. Robert - forumowa 1 L
6, 7. mirki2 - forumowe 2, rozm. XXL, XL
12. Margo 1 forumowa rozmiar L
13, 14. Zapałka forumowe 2sztuki XL
17. Woody forumowa - XXXL
18, 19. Jacek S - forumowe - M
20, 21 - Ania - forumowe - M
Zlotowe:
3, 4. Malgi - zlotowe 2, rozm. XL
5, 6. mirki2 - zlotowe 2, rozm. XXL, XL
12. Margo - 1 zlotowa rozmiar L
13, 14. Magda i Krzysiek K./Łódź/-zlotowe roz. M i XL
15. Zapałka - zlotowa 1szt XL
16. Woody - zlotowa - XXXL
Dziękuję Ci, Aniu:-)
Beatka napisała " Jak już wspominałam, rozmiary będą od S do XXL, unisex. "
Wolałbym zamiast XL ten ostatni rozmiar ale bez tego ''uni''. Da się coś zrobić?:-)
Cześć Rysiu. Na razie nie widać, żeby miało coś z tego wyjść, bo do 50 sztuk w którejkolwiek kategorii brakuje sporo. Mam jeszcze jedno miejsce, gdzie robią sito i pewnie wpadnę się tam dowiedzieć o ich ofertę, ale z tego co wiem, to robią na sporo słabszych koszulkach, takich "Fruit of the Loom" z Makro i nie jestem pewna, czy robią kolorowe sito, bo nie widziałam, widziałam tylko czarne. Dowiem się, może po niedzieli, to dam znać.
Forumowe:
22, 23 bogdan - 2xXL
Zlotowe:
17, 18 bogdan - 2xXL
Cześć:-) Zapisy na koszulki idą, jak idą, ale ja w międzyczasie, widząc, że raczej 50 chętnych nie zbierzemy, popytałam w innych miejscach. Wszędzie właściwie, spotykałam się z tą samą reakcją. Cena może być w okolicach 25-30 złotych przy zamówieniu powyżej 50 sztuk.
Przez ostatnich kilka dni wymieniam intensywnie maile z jednym facetem, który w końcu, nękany przeze mnie, zgodził się zrobić mniej niż 50 koszulek za 28 złotych sztuka. Ale to cena tylko z jednym nadrukiem, czyli logo forum. Koszulki są dość przyzwoite, bo noszę taką od niego od kilku lat, bo robił koszulki dla mojego liceum. Nie jest to jednak ta super jakość obiecywana przez syna mojego kolegi, który oryginalnie miał nam te koszulki robić, choć z tamtą nie mam żadnych doświadczeń. Te są niezłe, powiedziałabym.
A, no i jeszcze ostatnio nękałam Kamila Sułkowskiego, bo facet od koszulek domagał się poprawek w logo, żeby były tylko trzy kolory, bo tak, musiałby więcej za nie wziąć, więc wstawiam Wam ostateczną wersję logo, jaką Kamil zrobił, za co mu bardzo dziękuję.:-)

W związku ze zmianą warunków oferty muszę Was raz jeszcze zapytać, czy jesteście chętni i poprosić tych, którzy chcieli koszulki tylko z nadrukiem zlotu, żeby się wypowiedzieli, czy chcą takie bio-forumowe. Czyli, krótko mówiąc, poproszę o potwierdzenie się na liście lub ewentualne dopisanie do niej, do czego gorąco zachęcam.:-) Powiedziałam facetowi, że około 30 sztuk powinno się zebrać, więc proszę wszystkich o jak najszybszy odzew.:-D
ja jestem chętna na to co ostatecznie wyjdzie (wszystko jedno co)
i ja
To już mamy osiem, bo ja jednak cztery biorę. Postanowiłam zrobić sobie zapasik, bo nie wiadomo kiedy i czy będziemy robili następne.:-) A z resztą jeszcze przemyślę, czy nie wziąć więcej, bo za taką kaskę, to będę miała ładne prezenty dla przyjaciół i rodziny:-)
ja i Krzyś - 2
Jacek S.- 2 szt., rozmiar M
Ja również poproszę - zgodnie z wcześniejszym zapisem 2 szt., rozmiar M
Jest 14, kto da więcej:-)
Marek S potwierdza. Czyli 16:-)
Robert - forumowa 1 L
Rozumiem, że siłą rzeczy opcja koszulek zlotowych jest nieaktualna.
bogdan; potwierdzam forumowe- 2xXL
No, niestety, nie.:- (
19:-)
Ja tak jak wcześniej zamawiałem 2 szt
21:-)
Malgi i Oldi - 2 szt,
23:-)
I ja, jedną M (schudłam).
24:-)
hanad 3 rozm 2x Xl i 1 x M
27:-) Jeśli dobrze widzę, to z tych, którzy byli chętni, jeszcze Woody, Zapałka i Krzysiek Konieczny nie potwierdzili. Czekamy:-)
29 :)
Jeszcze ja! 2 sztuki w rozmiarze M
Cieszę się, Dorota:-)
Spytam reszty załogi bo pewnie nikt nie ogarnął. I jeszcze spytam kolegi, który robi dla zespołów koszulki, może da się taniej.
Ja nasze koszulki potwierdzam i czekam z niecierpliwością na zlot coby było w czym nie tylko na grzybki latać...
Dorota, to koniecznie spytaj.:-) Byłoby pięknie:-)
Zapałka, a ile koszulek potwierdzasz i jakie?:-)
Mam jeszcze pytanie o kolor. Uświadomiłam sobie, że kolor nadruku na szarej koszulce nie będzie dobrze widoczny. Czy kolor szary jest ostatecznie wybrany?
Trochę serio, trochę żartem;-)
Jakby co, to dobiorę jeszcze 10 szt, bo to w końcu pierwsza koszulka bio-forum'owa
Jeden wymóg, z tyłu na dole koszulki w prawym dolnym rogu odbita pieczątka producenta.
Wtedy koszulka przestaje być koszulką, a staje się walorem;-)
Wszystko to po to (choć nie koniecznie) aby pobudzić ewentualnych zamawiających;-D
Czemu, Dorota, sądzisz, że nie będzie dobrze widoczny? Logo jest dość wyraziste. Kolor szary (jasny) wydał mi się najlepszy, bo czarną koszulkę latem się kiepsko nosi, a biała bardzo "brudząca". Takie jasno szary melanż są najlepsze. Mówię to, jako piećdziesięcioparoletni stały użytkownik T-shirtów:-)
Poza tym, uważam też, (jest demokracja, można się nie zgadzać:-D) że ten znaczek (nasze kogo) nie powinien być specjalnie krzykliwy. Chyba nie chcemy epatować? Chcemy dyskretnie zaznaczać naszą odrębność;-):-D
Beatko, koszulki mają być dla wszystkich i jeśli większość wybrała taki kolor to nie ma o czy gadać. Z doświadczenia wiem, że łączenie jasnego nadruku z jasną koszulką nie daje dobrych rezultatów. Może warto zastanowić się nad tym, żeby logo było czarne na szarej koszulce? Będzie widoczne, ale nie krzykliwe. A do tego może być tańsze co zachęci więcej osób.
Dorota, większość niczego nie wybierała. Ja, kierując się radą producenta koszulek, tego oryginalnego, który, jak się na razie okazuje, nie będzie ich robił, bo nie możemy zebrać 50 osób chętnych, zaproponowałam kolor szary, bo on mówił, że szary melanż ma niewielką domieszkę (5%) poliestru i, w związku z tym, lepiej się zachowuje w praniu i użytkowaniu, niż czysta bawełna.
Czarne logo, moim zdaniem, nie wchodzi w grę. Czarny grzybek i czarny kwiatek??? No chyba nie, prawda? Choć, może przy dzisiejszym stanie "ochrony przyrody" można by to było uznać za swoisty manifest:-D. Ale pewnie nie, bo komu i co zamanifestujemy? A będziemy nosili te koszulki przez jakiś czas i ja nie chciałabym czarnego logo. Skłonna natomiast jestem zastanowić się nad czarną koszulką, na której, niewątpliwie, logo będzie bardziej widoczne:-)
Ponieważ za niecelowe uznaję otwieranie dyskusji na ten temat (chyba, że niesłusznie, to mnie poprawcie), proponuję, że dowiesz się, Dorota, o ceny koszulek z nadrukiem takim, jaki jest, i jeśli będzie taniej, to zrobimy czarne koszulki z kolorowym logo. Jeśli nie, to ja jestem otwarta na propozycje koloru koszulki. Cena się nie zmieni. 28 złotych.:-)
Beatko, Zapałka chciała chyba 2 koszulki Forumowe.
A Krzysiek i Magda też pewnie wezmą 2 Forumowe jak nie będzie Zlotowych.
Nie wszyscy pewnie teraz tutaj zaglądają, bo taka pora, że się o grzybach i roślinkach nie myśli.
Może puścisz w każdym temacie informację o koszulkach i zamówieniach?
Dobra, Małgoś, dopisuję Krzyśka i Magdę na Twoją odpowiedzialność;-)
33:-)
Ja już wstawiałam wiadomość o koszulkach do wszystkich działów. Myślę, że kto chciał, to się dowiedział.
Teraz czekamy na to, co załatwi Dotisz. Jak znajdzie tańsze, będzie fajnie. Jak nie, zamawiam tyle, ile jest, czyli 33, no chyba, żeby się ktoś dopisał, to bardzo proszę:-)
A, no jeszcze do Włodka trzeba napisać, czy potwierdza. Mirki, odezwij się do niego, proszę:-)
Po długich konsultacjach w sprawie rozmiaru, dla mnie "L" - 2razy
Cześć Marku, dawno Cię tu nie było:-)
35:-)
Jeszcze zamawiam 2 sztuki dla moich koleżanek:
Adela (Koniczynka) - rozmiar XL
Elza - rozmiar L
37:-)
(wypowiedź edytowana przez Malgi 09. marca. 2016)
Nieźle idzie:-) Małgoś, nie masz więcej koleżanek?:-) Jakbyśmy dobili do pięćdziesiątki, byłoby taniej i lepsze:-D
Włodek potwierdza, 38:-)
Potwierdzam, że potwierdzam
Beatko, trzeba by Marsa i Piotrka powiadomić, może i Marzenka nie doczytała tego tematu? Ja zapytam jeszcze Marjanka.:-)
Beatko chciałam uszczegółowić. Logo ma być małe na piersi czy duże na plecach?
Ustalałam z facetem, że będzie miało 10-12 cm wysokości i będzie na prawej piersi.
Małgosiu, ja nie mam z nimi kontaktu. Miałam tel. do Piotrka Krzyśki, ale mi kartę szlag trafił w telefonie i straciłam. Widziałam się z nim w Poznaniu, ale chwilę tylko i zapomniałam poprosić o numer. Więc jeśli miałam telefon kogoś z forum, to też nie mam, na przykład Twojego:- (
Dotisz! Na lewej, oczywiście, skleroza nie boli:- (
39; (1x - XXL): P O ile nie za późno?: D
Pewnie, że nie:-)
O! To miło, że dołączyłem do zacnego grona oczekujących.: D
A potem noszących, na cześć i chwałę:-D!
40 (1xXL) jak na chwałę i cześć, to ja też. Beatko, kiedy podasz rozwiązanie konkursu:-))
Fajnie, Roto:-)
A co? Nie wiesz?;-) Mogę zaraz:-)
Ja mam zakaz
Już:-)
A zakazy są po to, żeby je łamać:-)
Basia - XL - 1 szt.
41:-)
Basiu? A koszulka dla Ciebie? Wiesz, widziałam Cię i do XL to Ci daleko:-D
Beatko, ostatnio przybrałam mocno;-) ale nie, może faktycznie XL za duża, to niech będzie L:-)
Beatko tak jest jak Małgosia pisała - dwie forumowe jak zlotowych nie będzie. rozmiar XL ale mogę jeszcze wziąć 2 dodatkowe też XL Mam nadzieję że nie namieszałam
Dawno mnie tu nie było, już nawet nie pamiętam czy się deklarowałam na koszulki czy a też nie. Mówię oczywiście o koszulkach forumowych bo co do zlotu to nadal nic nie mogę powiedzieć - ciągle czekam na datę wyjazdu do sanatorium.
Jeżeli jeszcze nie jest za późno to ja sie pisze na 2 sztuki dla mnie i dla M.
Bożenno, podaj jeszcze rozmiary, proszę:-)
Zapałka, to ile mam pisać, 2 czy 4?
Cztery Beatko wezmę cztery :)
47:-) Jeszcze trzy i mogę do Marcina pisać:-)
Piotrek Krzyśka XL.:-) 48
Jeszcze dwa:-)
Jeśli można, to poproszę dwie sztuki w rozmiarze XL
Jest 50 szt.:-)
to się Beata ucieszy, no i my też :)
Fajnie:-)
Ale to już po świętach, jeśli pozwolicie:-) Może się ktoś jeszcze dopisze:-)
i ja sie dopisuję. 2 koszulki: jedna w rozmiarze M i jedna w rozmiarze XL.
Pozdrawiam
Marzena
52:-)
Jak tak dalej pójdzie, to setki dobijemy przed zlotem;-)
Teraz będę miała problem, żeby zebrać to wszystko i rozmiarów nie pomylić:- ( Chyba Małgi poproszę o pomoc:-D
Według moich obliczeń dwa razy policzyłaś 2 szt. koszulek dla Zapałki.
Mi wychodzi w tej chwili 50 szt, ale i ja się mogę mylić.
Nie znamy rozmiaru dla Bożenny.
Lista chętnych na koszulki przedstawia się następująco:
1, 2, 3, 4 - Beata - 4 szt. - rozmiar M
5 - Robert - 1 szt. - rozmiar L
6, 7 - mirki2 - 2 szt. - rozmiar XXL, XL
8, 9 - Ala - 2 szt. - rozmiar XL
10, 11 - Gaborson - 2 szt. - rozmiar L
12 - Margo - 1 szt. - rozmiar M
13, 14 - Jezier - 2 szt. - rozmiar XL
15, 16 - Grażyna - 2 szt. - rozmiar M
17 - Woody - 1 szt - rozmiar XXXL
18, 19 - Jacek S - 2 szt. - rozmiar M
20, 21 - Ania - 2 szt. - rozmiar M
22, 23 - Malgi-2 szt. - rozmiar XL
24, 25 - Krzysiek i Magda - 2 szt - rozmiar M i XL
26, 27 - bogdan - 2 szt. - rozmiar XL
28, 29 - Marek S - 2 szt. - rozmiar M i L
30, 31, 32 - Hanad5 - 3 szt. - rozmiar 2x XL i 1 x M
33, 34 - Dotisz - 2 szt. - rozmiar M
35, 36 - Grant - 2 szt. - rozmiar L
37 - Koniczynka - 1 szt. - rozmiar XL
38 - Elza - 1 szt. - rozmiar L
39 - Przemochle - 1 szt. - rozmiar XXL
40 - Roto - 1 szt. - rozmiar XL
41 - Topazz - 1 szt. - rozmiar L
42, 43, 44, 45 - Zapałka - 4 szt. - rozmiar XL
46 - Piotr Krzyśka - 1 szt. - rozmiar XL
47, 48 - Marzena - 2 szt. - rozmiar M, XL
49, 50 - Bożenna - 2 szt. - rozmiar?
(wypowiedź edytowana przez Malgi 19. marca. 2016)
(wypowiedź edytowana przez Malgi 19. marca. 2016)
Dzięki, Małgoś:-) Bezcenna pomoc:-) Moim zdaniem Twoja lista jest właściwa. Przejrzałam, zdaje mi się, że się zgadza:-)
Tak, jak wspomniałam zajmę się tym po Świętach. Może jednak ktoś się jeszcze dopisze.:-)
Beatko, podsumowałam rozmiarami, chociaż nie znamy jeszcze rozmiarów 2 szt koszulek dla Bożenny.
Rozmiar M - 17 szt.
Rozmiar L - 8 szt.
Rozmiar XL - 20 szt.
Rozmiar XXL - 2 szt.
Rozmiar XXXL - 1 szt.
Bożenna - 2 szt - rozmiar -?
Kiedy i do kogo przesłać pieniążki?
Mamy lekko patową sytuację. Mam 50 zamówień, ale nie mogę sprawy załatwiać, bo Bożenna nie podała rozmiarów koszulek. Napisałam do niej na maila, ale nie odpowiada. Może ktoś ma do niej kontakt telefoniczny?
Małgi, dzięki za listę:-)
A, no i jeszcze zanim przejdziemy do przysyłania pieniędzy, to muszę spytać kto chce, żeby mu koszulki wysłać, a kto będzie je odbierał osobiście lub na zlocie. No i muszę się dowiedzieć ile kosztuje koperta i przesyłka. Dam znać, jak zbiorę te dane.
Beatko, my odbierzemy osobiście na Zlocie:-)
U mnie 90% że raczej (?) wysyłka.
Na Zlocie
Proszę o przesłanie, adres podam.
My na zlocie, albo wcześniej;-)
Dzięki za odzew, ale nadal potrzebuję Waszej pomocy w rozwiązaniu naszego dylematu. Potrzebujemy albo kontaktu z Bożenną, żeby powiedziała jakie chce rozmiary, albo jeszcze dwóch osób, które chcę koszulki, a wtedy, jeżeli Bożenna się nie odezwie w najbliższym czasie, mogę zamawiać koszulki. Trochę mi się nie chce wierzyć, że na tak sporym forum nie znajdą się dwie osoby chętne na koszulki.
A, chciałam Wam powiedzieć, że kolor nie jest jeszcze przesądzony. Dotisz zasiała we mnie wątpliwość i czekam, na odpowiedź producenta, czy uważa, że nasze logo będzie dobrze widoczne na szarym melanżu. Jeśli nie, zdecyduję chyba (za Was), że robimy czarne.
Boguś, do diabła! Może wreszcie byś się wybrał na Zlot, co?:-)? Już bym Cię chciała poznać:-D
Cały czas się wybieram i to od pierwszego zlotu;-)
Znamy się wirtualnie bardzo dobrze - tak myślę:-)
W bezpośrednim kontakcie bardzo dużo tracę, więc się boję:-P
Boguś, każdy albo traci, albo zyskuje. Rzadko kiedy nasze wirtualne wyobrażenia o ludziach są zgodne z rzeczywistością;-) Co tylko czyni osobiste spotkania bardziej ekscytującymi:-)
Boguś, a wiesz jak ja się bałam? u mnie masz 500 punktów na dzień dobry, zdecyduj się :)
Ja mam ten sam problem, co Bogdan:- (
Dla tych, którzy maja problem:;-):-D
Mężczyźni, a tacy strachliwi? Na Zlotach nikt nikogo nie gryzie. Większość chadza własnymi drogami, nie ma obowiązku uczestniczenia we wszystkich wspólnych eskapadach. Mirka na przykład - ranny ptaszek, zawsze wczesnym świtem "poluje" na swoje fruwajce. A niektórzy lubią sobie długo pospać i ledwo na śniadania zdążą... Każdy robi to co lubi.;-)
Trzeba tylko odpowiednio wcześniej mały urlopik zaplanować.
Gosia co ty im piszesz, zlot to tak jak obóz karny. Pobudka skoro świt, potem karna gimnastyka i bez śniadania do lasu, a jak nikt nie znajdzie grzybów to i obiadu nie ma. Nie wspomnę o kolacji. Potem karne prace i idziemy spać na głodniaka. Do spania trzeba zbudować sobie szałas ale przyjemniej można budować dwójkami aby było cieplej. Zalecane brać z domu termometr. I tak przez trzy dni a kto nic nie znalazł zostaje za karę nawet tydzień.
Wysyłka :)
Beata, Malgi, Hania; nie byłyście w wojsku, ale wojsko to pryszcz - bo byłem całe 6 miesięcy;-)
To co robią fanatycy fotografujący "drapole", to jest wyższa szkoła jazdy, jeśli chodzi o umiejętności i wytrwałość, to są nowocześni snajperzy.
Która z Pań się pisze; wychodzimy na bezkrwawe łowy wieczorem, zalegamy najlepiej w bagnie i do świtu w bezruchu czekamy na jakieś ujęcie (chodzi oczywiście o zwierzęta)
Grzyby nie wymagają aż takich poświęceń:-P
Boguś, a co to "drapole"?
Na zaleganie w bagnie, ani w dzień ani w nocy, nawet w najlepszym towarzystwie, nie piszę się, dziękuję:-D
Boguś, na zaleganie w błotku to najpewniej Mireczka się będzie pisać. Ja tam nockę wolę w łóżeczku spędzić, no, ostatecznie przy ognisku.
Haniu, grzybków zawsze i wszędzie można nazbierać, tylko niekoniecznie wszystkie będą jadalne...;-)
Kochani dawnotu nie zaglądałam bo mnie choróbsko uziemiło. Ale wątek bliski mojemu sercu się zrobił :). Może i mnie się uda w końcu dojechać i niektóre,, prawdziwki '' na własne oczy poznać. To pocieszające, że jest więcej takich,, anonimusów'' (jak mówi moja córcia) na forum.
A koszulki to bezpieczniej takim jak, znaczy mi przesłać pocztą. Ten planowany surwiwal to i sercu mojego męża bliski :)
Zarządzenie nr 01/16
Niniejszym rozkazuję Bogdanowi, Roto i Zapałce, aby natychmiast zapisali się na tegoroczny Zlot Grzybifisiów.
Podpisano: Naczelny Kwatermistrz Zlotu (woody).
P. S. Dla mnie koszulka na zlot.
Dla mnie też poproszę na zlocie ale kasę mogę przesłać. Napisz na jakie konto
Zadanie wykonane!! Zapisana, zapłacona i gotowa do nauki ( Małgosia obiecała mnie doszkolić w muchomorach;) i nie tylko) pozdrawiam ciepło.
Zapałeczko, jak tylko te kropkowane zaczną rosnąć to wybierzemy się do lasu na nauczanie praktyczne:-)
Super Małgoniu mam nadzieję że się nie zniechęcisz tempem mojej nauki;). Do zobaczenia wkrótce na S.
Kochani, mam nadzieję, że wszyscy zrozumieli, że ja jeszcze NIE załatwiam koszulek, bo nie mamy 50 chętnych. To znaczy, teoretycznie mamy, ale Bożenna nie podała rozmiaru. Czekam na odzew od niej lub na chętnych na dwie koszulki.
"... Boguś, a co to "drapole"?..."
Ptaki drapieżne, a co potrafią wyprawiać fotograficzni miłośnicy/"fanatycy" ich ujęcia w kadrze, możesz znaleźć np. na fotoprzyroda.pl
Bardzo dawno nie zaglądałem, ale czasami mam wrażenie, że co niektórzy zdolni by byli, co by obciąć głowę pasącej się w pobliżu krowie (jednak krowy zimą się nie pasą), aby tylko przywabić "darpola" przed obiektyw.
Osobiście podziwiam ludzi za determinację i pasję! Cały dzień na mrozie w namiociku!!!
Osobiście nie rajcują mnie zwierzęta - nie licząc żony;-P
Poproszę na zlot jeśli to nie jest problem
Przyjedziesz na zlot?:-D Super!
Beatko, wyczaiłam, że Bożenna mieszka chyba w Legionowie przy ulicy Ogrodowej 2. Może ktoś z Twoich znajomych lub Grzybosiów mógłby dotrzeć do niej? Maili to ona chyba nie odbiera, albo ma nieaktualny adres w profilu?
Pewnie wyślę do niej list, w takim razie.:-)
Będę 11. 04 w Warszawie, mogę wracając spróbować się Bożenną skontaktować, ale z tego co się orientuję Ogrodowa 2 to wielki blok, potrzebował bym numer mieszkania.
Również się cieszę, że po latach rozłąki zobaczę Jeziera!
Dla mnie wysyłka. Proszę o podanie gdzie i ile trzeba wysłać kasy?
Jestem, jestem. Nie odzywałam sie ponieważ mam stałe problemy z mamą a dodatkowo nie miałam dostępu do komputera, Jak pech to pech nawet telefon mi padł. Jeżeli jeszcze mnie nie przekreśliliscie to poproszę roamiar XL ( tak aby było 120-125 w klacie) i L (ok. 100 w biuście - lubię luźniejsze).
Jeszcze raz przepraszam i postaram się być już bardziej aktywna
Bardzo przepraszam, że mieszam ale (o ile to jeszcze możliwe) proszę o zmianę zgłoszonej przeze mnie rozmiarówki. Zamiast 2 szt. w rozmiarze M, proszę o 1 szt. w rozmiarze M i jedną w rozmiarze L.
Jeśli chodzi o sposób odbioru - bardziej odpowiada mi wysyłka.
Należność uiszczę niezwłocznie po podaniu kwoty i namiarów.
15, 16 - Grażyna - 2 szt. - rozmiar M, L
49, 50 - Bożenna - 2 szt. - rozmiar L, XL
Rozmiary:
Rozmiar M - 16 szt.
Rozmiar L - 10 szt.
Rozmiar XL - 21 szt.
Rozmiar XXL - 2 szt.
Rozmiar XXXL - 1 szt.
(wypowiedź edytowana przez Malgi 10. maja. 2016)
Czy jest duża różnica pomiędzy M a L. Jak wiadomo wszem i wobec nasza rozmiaróka nie trzyma rozmiarów. Ma ktoś moze bliższe dane jak to wyglada.
Prosizy o XL dla mojego M ale on ma w klacie 120 cm - nie wiem czy to nie za mało
Wszystko opowiem, jak będzie po sprawdzaniu matur, czyli za ponad dwa tygodnie. Na razie nie mam kiedy się tematem zająć.
Mnie się wydaje, że 120 w klacie to nie za mało:-D
Na taką forumową koszulkę to i ja bym się pisał. Rozmiar L.
Kochani! Przetrzymałam Was wszystkich z tymi koszulkami:- ( Jest kilka powodów, ale chcę napisać o jednym, najważniejszym. Otóż, zamówienie w oryginalnym miejscu nie doszło do skutku, gdyż cena 25 złotych podawana mi pierwotnie, okazała się ceną netto, do której po dołożeniu podatku, opłat za pakowanie i inne takie, trzeba by dołożyć prawie 9 złotych i wyszło ponad 33 złote za koszulkę. Podziękowałam, ale szukałam dalej i znalazłam. Jestem w trakcie ostatecznego ustalania koloru, ceny i innych. Jak tylko otrzymam wiążącego maila od firmy, napiszę Wam wszystko. Wygląda na to, że zmieścimy się w cenie około 25 złotych (może wyjdzie kilka groszy więcej), ale tylko "wymiarowi";-) Włodek za koszulkę XXXL będzie musiał zapłacić około 5 złotych więcej. Napiszę do niego, gdyby nie czytał postów z Towarzyskich, czy się decyduje, czy chce jednak XXL, za które nie trzeba dopłacać.
Nie wiem jeszcze ( u mnie na poczcie wiecznie kolejka) ile będzie kosztowała koperta i znaczek, więc Ci, którzy chcą, żeby im koszulki przysłać, muszą tych kilka złotych (podam jutro ile, mam nadzieję). Jednocześnie uprzedzam, że firma ma dość długie terminy realizacji, do trzech tygodni, więc się nie denerwujcie, jeżeli nie będzie to na dniach. Mam nadzieję, że przed zlotem zdążymy:-)
Się Beata nie przejmuj, mam firmę co zrobi za 15 zł za sztukę P-)
Tylko nie obchodzą ich wymiary, 50 szt. ich wątpliwej jakości koszulek (jeden wymiar) i finito
Ci jakość gwarantują. Przyjmują reklamacje, ale Pani powiedziała, że jeszcze nie mieli:-)
Właśnie o to chodzi, i chwała Ci za to:-)
15, 16 - Grażyna - 2 szt. - rozmiar M, L
49, 50 - Bożenna - 2 szt. - rozmiar L, XL
51 - Andrzej528 - 1 szt. - rozmiar L
Rozmiary:
Rozmiar M - 16 szt.
Rozmiar L - 11 szt.
Rozmiar XL - 21 szt.
Rozmiar XXL - 2 szt.
Rozmiar XXXL - 1 szt.
Małgi, są drobne zmiany, o których nie informowałam. Sorki. Ania bierze jedną więcej, ja zmieniłam rozmiarówkę swoich, ale ogólnie się zgadza, dziękuję bardzo, jesteś niezastąpiona:-D
Beatko, ja tylko dopisuję tych co tutaj się dopisali:-)
Żebyś czasem nie przeoczyła:-)
Mam cenę pojedynczej koszulki.:-) to 24, 02 zł. Ponieważ ta końcówka wynika z podziału sumy całościowej, to darujcie ją sobie. Obliczyłam prędko, że jak nikt mi nie zapłaci tych dwóch dziesiątych grosza, to stracę 10 groszy:-D Stać mnie;-):-D
Ci, którzy chcą wysyłkę muszą doliczyć cenę koperty (2, 80) i cenę przesyłki (3, 75 bo wyjdzie gabaryt b), czyli 6, 55. Reszta odbierze koszulki na zlocie, a niektórzy wcześniej:-)
Jak się dowiem, jak i kiedy mam płacić, dam znać, kiedy Wy musicie.
Beatko, jak Ci nikt nie dopłaci tych dwóch grosików, to stracisz aż jednego "zeta", a nie 10 groszy!
Matematykiem to Ty chyba nie jesteś;-)
Nie, nie jestem:-) Policzyłam, że to nie dwa grosze, a 2 dziesiąte grosza:-D Ale i tak niewygodnie taki przelew robić. Zawracanie dupy, z przeproszeniem:-) Postawicie mi na zlocie dobre, tanie piwo za złotówę;-)
(wypowiedź edytowana przez beata_lyszkowska 10. czerwca. 2016)
Ostatnio, dzięki intensywnym wędrówkom, schudłem do rozmiaru XXL. A więc 3 XXL i 0 XXXL. Beata już wie.
Włodku, ja się od początku dziwiłam temu zamówieniu, bo choć chłopak z Ciebie słusznej postury, to przecież nie XXXL:-D
Kochani, zbliżamy się do końca serialu "Koszulka";-) Złożyłam dziś zamówienie i zapłaciłam za nie na podstawie faktury pro-forma, którą mi przysłano. Mam dobrą wiadomość:-D Udało mi się załatwić rabat. Niewielki, ale jednak. Faktura opiewa na sumę 1182, 96 co podzielone przez 53, bo tyle w efekcie zamówiłam koszulek (5 dla siebie i trzy dla Ani) daje cenę koszulki 22 złote i 32 grosze, jeżeli dobrze liczę;-)
Wszyscy, którzy chcą, żeby koszulki im przysłać, muszą do ceny doliczyć 6, 50. Poproszę również, żebyście przysyłali mi imię i nazwisko oraz dokładny adres przelewając pieniądze.
Pozostali odbiorą koszulki na zlocie, a niektórzy wcześniej:-)
Koszulki będą gotowe najpóźniej za 24 dni robocze, ale Pani pisała, że może dadzą radę wcześniej. Teraz trzeba czekać.
A, no i zapomniałam napisać, że koszulki są szare:-) Ania i Ala stwierdziły, że ładne. Mnie się też podobają.:-D Mam nadzieję, że Wy też będziecie zadowoleni.
Podaję numer mojego konta:
57 1140 2004 0000 3702 7186 6423
(wypowiedź edytowana przez beata_lyszkowska 13. czerwca. 2016)
Wysłałam i bardzo dziękuję Beatko za Twoje zaangażowanie, włożony trud i chęć sprawienia nam przyjemności:-)
Grażynko, odbierzesz, jak się spotkamy, czy wysyłać? Dzięki:-)
Beatko, jeśli to nie sprawi dużego problemu, to wolałabym przesyłkę. Doliczyłam jej koszty do wpłaty.
Oczywiście:-)
Pieniążki poszły, dzięki:-)
Dzięki:-)
Słuchajcie! Mam gienialną myśl!;-) Ponieważ Ci, którzy jeżdżą na zloty są fotografowani i znani z widzenia wszystkim z forum, proponuję, żeby każdy, kto NIE jeździ zrobił sobie zdjęcie w koszulce i wrzucił w ten wątek:-) Mnie byłoby bardzo miło poznać Was wszystkich chociaż ze zdjęcia:-) Bez przymusu, oczywiście, ale gdyby ktoś chciał, byłoby fajnie:-)
Pieniądze wysłane. Beata na priva wysyłam Ci adres do wysyłki.
Wpłacone - koszulki na Zlocie odbierzemy:-)
Witaj Beatko! Pieniądze właśnie wpłaciłem w określonej kwocie, koszulki albo odbiorę na zlocie lub tak jak ostatnio rozmawialiśmy przez telefon w dogodnej sytuacji dla Ciebie w Łodzi. Pozdrawiam
Pieniądze wysłane przelewem bankowym.
Przelew poszedł, koszulkę odbiorę na zlocie.
Przelew wysłałam, koszulki odbiorę na zlocie
Dostałam informację z firmy, że koszulki będą u mnie w poniedziałek 4 lipca. Wtedy też zacznę je sukcesywnie wysyłać do tych, którzy chcą je otrzymać pocztą. Pamiętajcie o przysyłaniu adresów.
Też się skuszę na te koszulki;)
Zapisy na koszulki dawno zakończone, niestety.
Są koszulki:-) Własnie rozpakowałam paczkę, przeliczyłam, otworzyłam jedną swoją, przymierzyłam. Wszyscy znacie moje wybitne zdolności fotograficzne, więc nikt się nie zdziwi moimi genialnymi fotami:-)
są super! dzięki
Przelew zrealizowany - adres jak w jego tytule.
Pieniążki "poleciały":-)
Podoba mi się bardzo ten zestaw barw, czyli koszulka + logo,
w szczególności na modelce trzymającej aparat:-)))
Edit:
Adres do wysyłki podany w przelewie
(wypowiedź edytowana przez bogdan 05. lipca. 2016)
:-)
Modelka!;-) W gaciach od piżamy;-):-D
Boguś, chwilkę zaczekasz, co? Bo wiesz, Wnuk:-D teraz u mnie będzie i nie wiem, kiedy na pocztę się wybiorę.
Dziś wysłałam koszulki do:
Grażyny, Mirków, Przemka, Romka, Andrzeja, Roberta, Zapałki, Gaborsona, Granta i Marka S. Dajcie znać, jak dostaniecie.:-)
Nie wiem, czy Margo, Elza, Koniczynka, Bożenna, Jacek S i Dotisz chcę wysyłki, czy nie. Jeśli macie z nimi kontakt, spytajcie. Do Piotrka Krzyśki i Basi Kudławiec sama napiszę.
(wypowiedź edytowana przez beata_lyszkowska 05. lipca. 2016)
Mogę czekać i czekać nieskończenie długo, ważne że mam:-)
Nie wiem jak będzie (?) ale istnieje szansa, że odwiedzę Was przelotem na zlocie (oczywiście z jednym wieczorem i noclegiem);-)
Super! Już się cieszę:-D
Dziś zrobię przelew, proszę przesłać koszulki. Nadal nie mam skierowania do tego sanatorium więc się nie spotkamy na zlocie. Szkoda ale może innym razem.
Koniczynka odbierze na Zlocie, a jak nie to my jej weźmiemy:-)
Elzę zapytam i tutaj dam znać:-)
Beatko, dzięki serdeczne.... przed chwilą listonosz przyniósł koszulki... Podobają mi się...
Cieszę się, Mareczku:-) Dzięki za odzew:-)
Kasiorka wysłana. Daj znać czy dotarła???
Dotarła. Tak, jak do Bogdana pisałam. Jak tylko będę miała chwilę, wyślę. Najchętniej większą partią, kiedy się kilka osób odliczy z wpłatami:-)
Koszulka dotarła, jest fajna, dzięki:-))
Dostałem koszulkę! Dziękuję!
Jak aura dopisze wybiorę się w niej w niedzielę na wycieczkę :)
Romku i Robercie, cieszę się bardzo:-) Dzięki za odzew. I pamiętajcie, żeby się sfotografować w koszulkach i przysłać zdjęcia:-D
Beatko, dziś dostałam koszulki - są bardzo ładne, serdecznie dziękuję:-))
Bardzo się cieszę:-)
Za Koniczynkę wpłaciłam:-) Odbiór na Zlocie:-)
OK:-) Małgi, mam prośbę. Wy macie kontakt z Dotisz. Napiszesz jej, że są koszulki?
Przekazałam info, ale nie wiem kiedy odczyta?
Super!:-) Miło mi bardzo:-)
Koszulka dotarła, (pomimo błędnego kodu pocztowego:-)). Dzięki!: D
Ja też dostałem. I podoba mi się :)
Do mnie dotarły koszulki. Dzięki!!!
Cieszę się:-) Mam nadzieję jutro dotrzeć na pocztę z wysyłką dalszych. Dziś tak lało i leje, że psa by nie wygnał. Dobrze, niech pada, jak najwięcej, byle powoli:-)
Nie mam jeszcze odzewu od Margo, Jeziera, (napisałam do nich), Dotisz i Elzy. Reszta wpłaciła. Dziękuję uprzejmie:-)
Beata, prześlę jutro. A i ja proszę o wysłanie, albo spotkamy się może w lipcu oko w oko. Niestety najprawdopodobniej na zlot nie dojadę. Nie będę miała nikogo do opieki nad sukami.
Poszło, zdecydowałam się z przesyłką.
OK, podałaś adres?
Ja, niestety, dziś się znów na pocztę nie wybrałam, bo miałam dyżur:-D Pewnie w poniedziałek wreszcie dotrę:-)
Podałam adres w opisie przelewu.
Beatko. Czy wysyłałaś już koszulki do mnie. Nie miałam żadnego awizo w skrzynce, na poczcie mailowej mam jakieś powiadomienie o odbiorze ale ja takich nie otwieram jeżeli nie mam pewności.
Wysłałam dziś koszulki do Bogusia, Margo, Jacka S, Piotrka Krzyśki i Bożenny.
Nadal czekam na wpłaty od Dotisz, Jeziera i Elzy. W przypadku dziewczyn nie wiem też, czy wysyłać, czy odbiorą na zlocie.
Koszulki dotarły, dziękuję:-)
Jakieś bagienne foto z koszulką z Mierzei Wiślanej w przyszłym tygodniu, bo w końcu w niedzielę wybywam na upragnioną kanikułę;-)
Oj, Boguś, spać nie będę mogła z niecierpliwości;-):-D Podoba się?
Podoba:-)))
Jednak sprawdzę jak się sprawdza w bagiennych warunkach (wpadł mi do głowy pewien pomysł na plenerową autosesję):-D
Boguś grzybek wysłany.
W samiutkiej koszulce?;-):-D
Ciekawa jestem, jak długo może iść przesyłka z Pabianic do Łodzi. Pieszym posłańcem chyba dwa dni (z odpoczynkami po drodze) - mieszkam na północy miasta, więc trzba całe przejść. Ślimakiem chyba też już powinna dotrzeć. Ale nie Pocztą Polską......
JAJCA, JAK BERETY!:- ( Boguś dostał, a ty nie???? Sprawdź skrzynkę, może listonosz awizo włożył, bo mu się koperta nie zmieściła.
To ja wiem, wczoraj na poczcie pytałam, bo czasem pocztylion nie wrzuca awiaza. Dowcipny taki. Najlepiej załatwił mnie zimą, kiedy Krzysiek B. wysłał mi kostki z grzybnią boczniaka królewskiego. Nie wrzucił awiza i dwa tygodnie czekały na poczcie. Kiedy je odebrałam, to już do niczego się nie nadawały.
A skrzynkę sprawdzam codziennie.
(wypowiedź edytowana przez margo 23. lipca. 2016)
(wypowiedź edytowana przez margo 23. lipca. 2016)
Zapałka dostała swoje koszulki i dziękuje. Na razie nie ma kompa, bo jest u "doktora". Prosiła mnie, żebym podziękowała.:-)
To fajnie, dzięki:-)
Małgi, nie wiesz co z Elzą? Chciałabym zamknąć sprawę, a tylko ona, Jezier i Dotisz się nie odliczyli.
Margo, napisz, proszę, czy koszulka przyszła?
Nie mam też potwierdzenia od Jacka S., Bożenny, Piotrka Krzyśki. Odezwijcie się, proszę/
Nic jak dodąd nie przyszło......
Beatko, wiem, że Elza dopiero co wróciła z pracy, teraz pewnie odgruzowywuje dom?;-)
Zadzwonię dziś do niej i przypomnę.
Podobnie do Dotisz.
Margo, byłam wczoraj na poczcie. To mała placówka i znam te kobitki i one pamiętały moje wysyłanie koszulek, bo przy nich pakowałam i nawet o tym gadałyśmy. Twierdzą, że cała przesyłka wyszła od nich tego dnia. Boguś koszulkę dostał, Piotrek Krzyśka też, bo go pytałam. Nie wiem, jak Jacek i Bożenna, bo się nie odzywają, ale moim zdaniem, i prywatnie pań z mojej poczty, bo oficjalnie one nic powiedzieć nie mogą, to kwestia Twojej placówki pocztowej. Albo mają bałagan, albo, nazywając rzeczy po imieniu, masz listonosza złodzieja. Koszulka powinna była dojść następnego dnia po wysyłce. Strasznie mi przykro i nie bardzo wiem, co mogę jeszcze zrobić.
Kochana, koszulki dotarły. Bardzo dziekuje - sa takie.... eleganckie. Dla mojego M bardzo dobra. Moja troszkę za duża, ale jak zamawiałam tez byłam nieco większa.

"W samiutkiej koszulce?;-):-D"
Beata, "Słowo się rzekło, kobyłka u płota";-P
W samej koszulce, nie licząc czapeczki i okularów, a tyle po mnie zostało:-D
Koszulka się sprawdziła w ekstremalnych warunkach, a aby doprowadzić ja do stanu pierwotnego wymagała dwukrotnego prania, aby pozbyć cię bagiennej brei:-)
Boguś! Łomatko, czegoś tam szukał? Zdecydowanie wygrałeś w tej konkurencji :)
Grzybów oczywiście:-)))
Jajks, Boguś:- (
Piękne zdjęcia, gratuluję hartu ducha i ciała!:-D I opublikuj je gdzie możesz, żeby sławić nieustraszoność członków Bio-forum:-)
Boguś, jesteś mój hero!:-D
Jestem rowniez pod wrazeniem!:-)
Pozdrawiam
Superowe! Klasa światowa!!!!:-)))
No to zostałem tylko ja, ale też coś wymyślę.
A moja koszulka zaginęła....
margo, rozumiem Twój ból:- (
Ponieważ zakupiłem dwie koszulki, w tym jedną do celów kolekcjonerskich (jest jak "nieśmigana nówka" czyli jeszcze nie wyjęta z woreczka, ale rozmiar XL" to mogę Ci ją odstąpić po cenie zakupu + przesyłka ekonomicznym poleconym.
Z ciężkim sercem, jednak pomyślałem, że ta pierwsza "bagienna" trafi do woreczka i zyska element historyczno-emocjonalny w moich zbiorach);-)))
Beatko, koszulki dotarły na Pomorze. Są super, dziękujemy:-)
Cieszę się bardzo:-)