bio-forum.pl

Zamówienia na kalendarz 2019

bez logowania - można przeglądać

od sty.2007

1. Zamówienia na kalendarz 2019

Bardzo proszę chętnych na kalendarz bio-forum 2019 o zgłaszanie w tym wątku swoich zamówień.

od sty.2007

2. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

od mar.2010

3. Zamówienia na kalendarz 2019

Beata - 4 sztuki.

od lip.2004

4. Zamówienia na kalendarz 2019

Bogdan - 1 sztuka

od wrz.2006

5. Zamówienia na kalendarz 2019

Jezier-5 szt.

od kwi.2007

6. Zamówienia na kalendarz 2019

Robert - 1 szt.

od gru.2003

7. Zamówienia na kalendarz 2019

Mirki2-2 szt.

od maj.2003

8. Zamówienia na kalendarz 2019
3.wrz.18 22:07
Anna Kujawa "AniaK"

Ania i Krzyś - 5 sztuk

od sty.2007

9. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

razem 21 szt.

od mar.2008

10. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

razem 23 szt.

od lip.2005

11. Zamówienia na kalendarz 2019
12.paź.18 20:20
Grażyna Domian

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

Grażyna - 1 szt.

razem 24 szt.

od cze.2010

12. Zamówienia na kalendarz 2019
16.paź.18 10:18
Piotr Grzegorzek

Tym razem ja zamawiam jeden kalendarz.

od mar.2025

13. Zamówienia na kalendarz 2019

Też poproszę 1 szt.

od wrz.2009

14. Zamówienia na kalendarz 2019
17.paź.18 09:29
Monika Urbaniak "uri"

Poprosze 1 szt.

od sty.2007

15. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

Grażyna - 1 szt.

Piotr Grzegorzek - 1 szt.

Przemek Drzewiecki - 1 szt.

Monika Urbaniak - 1 szt.

razem 27 szt.

od paź.2018

16. Zamówienia na kalendarz 2019

Poproszę 2 szt.

od sty.2007

17. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

Grażyna - 1 szt.

Monika Urbaniak - 1 szt.

Natalia Stokłosa - 2 szt.

razem29 sztuk

od lip.2006

18. Zamówienia na kalendarz 2019

2 szt. jak co roku.

od sty.2007

19. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

Grażyna - 1 szt.

Monika Urbaniak - 1 szt.

Dande - 2 szt.

razem 31 sztuk

od maj.2009

20. Zamówienia na kalendarz 2019

"Podrzućcie" mi też jedną sztukę :)

mirek63 - 1 szt

od lip.2005

21. Zamówienia na kalendarz 2019
20.lis.18 10:32
Grażyna Domian

Poproszę o jeszcze jeden kalendarz, czyli razem:

Grażyna - 2 szt.

od mar.2008

22. Zamówienia na kalendarz 2019

Co z kalendarzem? Będzie przed świętami?

od cze.2010

23. Zamówienia na kalendarz 2019
4.gru.18 21:56
Piotr Grzegorzek

Komu i ile płacić.

od mar.2008

24. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Beata - 4 sztuki.

Bogdan - 1 sztuka

Jezier-5 szt.

Robert - 1 szt.

Mirki2-2 szt.

Ania i Krzyś - 5 sztuk

Malgi - 2 szt.

Grażyna - 2 szt.

Monika Urbaniak - 1 szt.

Dande - 2 szt.

Mirek63 - 1 szt.

Razem = 33 szt.

od lip.2006

25. Zamówienia na kalendarz 2019
20.gru.18 14:12
Dandy ( Paweł) "Dandy"

Niestety ale już nie ma żadnych szans na kalendarz chociażby do połowy stycznia. Już dłużej nie mogę czekać. Proszę wykreślić mnie z listy.

Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowych i pogodnych Świąt.

od kwi.2007

26. Zamówienia na kalendarz 2019

No tak... wygląda na to, że XII wydania Kalendarza Bio-forum nie będzie: (

Szkoda: (

Czy tak?

od cze.2010

27. Zamówienia na kalendarz 2019
9.sty.19 14:34
Piotr Grzegorzek

W istocie, zapadła taka niezręczna cisza.

od gru.2003

28. Zamówienia na kalendarz 2019

Od czasu, gdy zniknęły powiadomienia email 80% bywalców zapomina, że istnieje Bio-forum...

od lip.2004

29. Zamówienia na kalendarz 2019

Mirek, masz rację:- (

Mi na początku było ciężko się przestawić, aby raz na dobę/tydzień zajrzeć na stronę, teraz po zmianie przyzwyczajeń nie stanowi to już problemu:-)

Jednak to rozwiązanie dla stałych i zagorzałych bywalców forum.

Tym bardziej, że na FB powstało dużo grzybowych i okołogrzybowych grup. Najczęściej może mało profesjonalnych, ale jednak.

od gru.2003

30. Zamówienia na kalendarz 2019

Boguś, tu już nie chodzi o przestawienie się. Przykładowo-mam powiedzmy w 2014 roku 50 wątków z Coprinus i eksykaty wysłane do Błażeja. Błażej coś tam oznaczył i odpowiedział na wątek, lub Błażej zadaje pytanie dodatkowe typu: czy było tam takie i owakie drzewo lub cokolwiek i ja nie mam żadnego info, że na mój wątek ktoś odpowiedział. Takich wątków są setki. Jeżeli ktoś mnie w inny sposób nie poinformuje, że coś się dzieje-jak np Ala czy Tomasz, to wisi to sobie w przestrzeni bezużyteczne, bo nawet nie mogę zgłosić do GREJ. Rozmawiałem z Markiem osobiście ale nic Go nie przekonuje, masz szukać w wyszukiwarce-tylko co? Nie mam w głowie nazw wątków sprzed kilku lat. Nie mówię, że ma być powiadomienie email jak było kiedyś za każdym razem. Wystarczy jedno powiadomienie z danego wątku a kolejne pojawią się dopiero gdy na ten wątek odpowiem co znacznie ograniczy jakiś tam transfer czy jak to zwał. Jak wiadomo atlas Marka jest płatny. OK. Można zrobić równie dobrze za jakąś symboliczna piątkę PLN rocznie za używanie forum w tzw. pełnej wersji. Tyle mojego.

od maj.2003

31. Zamówienia na kalendarz 2019
13.lut.19 08:07
Anna Kujawa "AniaK"

Mirku, jak pewnie wiesz też nie jestem fanką nowego rozwiązania, ale w wyszukiwarce forumowej masz możliwość "wyszukiwania po dacie". Zaznaczasz "ostatnie wiadomości" i określasz jaki czas Cię interesuje - doba, tydzień, miesiąc..) i masz wszystkie wątki, w których ktoś cokolwiek napisał. Do tego w opcjach wyszukiwania możesz określić działy np. tylko Jaki to grzyb. I widzisz wszystkie dyskusje.

Problem, jeśli się wchodzi na forum zbyt rzadko.... To dotyczy mojego przypadku. Powiadomienia były dla mnie często znaczącym impulsem do wejścia.

Szkoda, że nie ma kalendarza w tym roku. Pytanie co dalej? Kończymy zabawę w kalendarze, czy się w to nadal bawimy?

Co poszło nie tak?

od cze.2010

32. Zamówienia na kalendarz 2019
13.lut.19 19:08
Piotr Grzegorzek

A może od razu robić kalendarz w formie pliku PDF do pobrania, nawet jako ogólnodostępny w różnych domenach publicznych.

od paź.2009

33. Zamówienia na kalendarz 2019

Dla mnie kalendarz był zbyt pięknie wydany by go zniszczyć (mam zwyczaj robienia różnych zapisków, znaczków i innych bazgrołów) musiałem kupować drugi, tyle ja jako ja.

Bioforum stało się w ostatnim roku stroną o ograniczonym zasięgu, by nie powiedzieć elitarną, bez mikroskopu nie poszalejesz, wystarczy zobaczyć ile osób "bawi" się w GREJ. Promocja kalendarza odbywa się w dziale Towarzyskie (dla zalogowanych) to jeszcze bardziej ogranicza zasięg.

Może warto w przyszłym roku rozpropagować kalendarz na grzyby. pl, jest tam liczna grupa "donosicieli"

od gru.2003

34. Zamówienia na kalendarz 2019

Wiem Ania, że nie jesteś fanką tego rozwiązania. Wyszukiwarka jest jaka jest, tylko ja nie mam czasu ani ochoty szperać we wszystkich wyszukanych wątkach, czy ktoś odpowiedział. Komputer i tak zabiera nam dość czasu. Coraz częściej rezygnuję z wstawiania zapytań, zdjęć bo nie wiem czy jest sens, jeżeli odbiorcy do których ten wątek ma trafić nie logowali się od ponad roku, część forumowiczów nawet zamknęła konto. Kalendarz? Jak widać kalendarz na ten rok to skutek ograniczeń o których mowa. Ilu wstawiło zdjęcia? Czterech? Pięciu? Ja mogę się bawić tylko nie wiadomo czy będzie z kim, bo widać co się dzieje w naszej "piaskownicy"

od lip.2004

35. Zamówienia na kalendarz 2019

"Nasza piaskownica" nie jest zła, ale...

ale co...? Zbyt elitarna, zbyt wymagająca?

FB wykańcza wiele fachowych forów.

Jestem w kilku grzybowych grupach na FB (nie wiem po co, ale jednak jestem!)

Jeśli ktoś tam wrzuca makro foto jakichś grzybowych drobiazgów (i nie tylko drobiazgów), a padają orzecznicze stwierdzenia rodzaju lub gatunku, to "wybacz Mariolka":- (

Jeśli jest to domniemanie, to jest ok, jeśli stanowcze stwierdzenie, to "chyba nie halo"

Długo by się uzewnętrzniać, ale nie pora i miejsce. Duży plus jaki widzę w grzybowej popularności grzybów na FB, to silne zainteresowanie i edukacja ludzi tam uczestniczących:-)

Mirek, jednak jeśli chcesz się czegoś rzetelnego dowiedzieć o swoim znalezisku, to jednak prawie wyłącznie tylko tu + grzybiarze. eu czyli Waldek).

A że to trochę trwa lub dłużej trwa, tego się nie przeskoczy;-)

od sty.2007

36. Zamówienia na kalendarz 2019

Nie chcę przesądzać, że kalendarza na 2019 r. nie będzie, choć wszystko (wiele) na to wskazuje.

Szczegóły na temat kosztów wydruku -> kosztu kalendarza, w zależności od liczby sztuk - od pewnego czasu proszę Michała "Jeziera", by podał takie informacje.

Zdecydowałabym się na zakup kalendarza nawet droższego niż dotychczasowe, albo mniej (zamówiłam 3), aby tylko kalendarz na 2019 zaistniał, ale czy nie jest na to za późno?

Co sądzą o tym inni zamawiający?

(wypowiedź edytowana przez topazzz 16. lutego. 2019)

od sty.2007

37. Zamówienia na kalendarz 2019

Gdyby kalendarz miał jeszcze powstać, to potrzebni są realizatorzy do tej części zadania: druku i wysyłki.

Mogę ogarnąć wysyłanie, tylko jeszcze wydruk potrzebny...:- (

od gru.2003

38. Zamówienia na kalendarz 2019

Boguś nie mam nic do naszej piaskownicy i nas. Jesteśmy fajną grupą fanów mykologii. Jak napisałem chodzi o brak komunikacji. Pierwszy e-mail na świecie został wysłany niemal 50 lat temu a obecnie po półwieczu mamy z jednej strony reglamentację ważnych i chcianych wiadomości a z drugiej tysiące spamu. Ania dobrze napisała, że taki email był znacznym impulsem do wejścia na forum. A teraz? Np. Basia napiasała wątek n. t. kalendarzy i wysłała prywatnego e-maila z treścią wątku. Tak ma wyglądać komunikacja między nami? Mamy powiadamiać wszystkich użytkowników, że jest jakaś pilna wiadomość? Obawiam się, że w takim tempie temat kalendarza ogarniemy w... kwietniu.

od lip.2004

39. Zamówienia na kalendarz 2019

Mirek, zgadzam się, że powiadomienia via e-mail były super:-)

Jednak z tego co pamiętam, to Marek kiedyś tłumaczył, że z przyczyn techniczno-jakichś tam, nie jest to możliwe.

Szkoda, ale zapewne takie są realia:- (

Basiu, ja tam mogę ten kalendarz i w grudniu tego roku odebrać:-)

Obawiam się jednak, że chętnych zostanie dosłownie parę osób:- (

od wrz.2005

40. Zamówienia na kalendarz 2019

Wydawało mi się, że Marek jasno wyjaśnił kiedyś, dlaczego nie ma powiadomień email - bo w okresie dużej aktywności ilość powiadomień przekracza limity wiadomości, co blokuje emaile ważne dla Marka, jako administratora i właściciela. I że aktualne oprogramowanie forum nie ma możliwości ustawienia kryteriów wysyłania powiadomień, wysyła albo wszystko, albo nic z danego działu. Oprogramowanie forum jest przestarzałe, nic na to nie poradzimy. A przeniesienie na nową platformę nie polega na naciśnięciu klawisza "przenieś" - to skomplikowana, czasochłonna i kosztowna operacja, utrudniona dodatkowo przez silne powiązania forum z atlasem. Jesteśmy de facto gośćmi Marka, tak że utyskiwania uważam ze trochę nie na miejscu. I polecam uwadze wypowiedź admina i właściciela innego forum "wysokomerytorycznego" (trochę większego niż nasze) - to pierwsza w tym wątku:

Na samym dole strony bioforum mamy linki "ostatnia doba" i "ostatni tydzień" - wystarczy codziennie lub raz na kilka dni skorzystać i zobaczyć wszystkie nowe wypowiedzi.

A co do kalendarza - wypowiem się jako osoba patrząca z boku (bo AK pyta głosno, co poszło nie tak). Wydaje mi się, że problemy zaczęły się od pretensji związanych z jakością wydruku kilka lat temu. I z tym, że nie każdy chce brać na siebie kupę roboty i odpowiedzialności (skład kalendarza, załatwianie druku, zbiórka pieniędzy, wysyłka kalendarzy, ewentualne reklamacje). I niestety osoby zainteresowane kalendarzem muszą zacząć od znalezienia chętnego do udźwignięcia tego zadania, a dopiero potem rozpisywać konkurs na fotki, a nie zaczynać od d... strony, licząc, że jakoś to będzie.

od lip.2005

41. Zamówienia na kalendarz 2019
16.lut.19 22:01
Grażyna Domian

Całkowicie zgadzam się z tym, co Błażej wyżej napisał. Uwarunkowania są jakie są skoro nie mogą być inne a my jako użytkownicy musimy się podporządkować. Ja czynię to z przyjemnością i osobiście nie mam żadnego problemu z korzystaniem z opcji wyszukiwania - to tylko kwestia przyzwyczajenia. Dostrzegam też istotne plusy tego rozwiązania - nie zapycha mi się skrzynka pocztowa;-)

Wielkie dzięki Marku za Twoje DZIEŁO, wytrwałość i ciągłe udoskonalenia by wszystko grało!!! Bio-forum stało częścią mojego życia i nie wyobrażam sobie by mogło go nie być.

Niestety nie mam ani możliwości technicznych ani umiejętności do tego by pomóc w przygotowaniu kalendarza do druku. Jeśli jednak dojdzie do sfinalizowania tegorocznej edycji, to podtrzymuję swoje zamówienie.

od cze.2010

42. Zamówienia na kalendarz 2019
16.lut.19 22:04
Piotr Grzegorzek

Ja też podtrzymuję zamówienie. A poza tym przez swoje Wędrówki włożyłem tutaj spory kawał pracy.

od sty.2007

43. Zamówienia na kalendarz 2019

Akcja tegoroczna zaczęła się od.... p. mój pierwszy wpis w wątku:

[bf#1011755]

cytuję:

"Jezier przypomniał mi, że już najwyższy czas pomyśleć o kalendarzu na 2019 rok, uzgodnił szczegóły z Krzysiem, zatem rozpoczynamy akcję kalendarzową:-) Oto regulamin z 2017 r., w którym weryfikuję terminy. Na ewentualne uwagi do treści czekamy do poniedziałku, a chętni do zgłoszenia zdjęć mogą już wybierać, gdy zostaną założone wątki na propozycje do poszczególnych kwartałów, będzie jak znalazł:-)..."

W historii tworzenia kalendarza było sporo różnych problemów, i wadliwe wykonanie przez drukarnię (naprawione w reklamacji), i chyba jak się orientuję, nie odebranie części egzemplarzy w zeszłym roku. Wszystkie edycje kalendarza były przygotowane w ramach wolontariatu, zebranie zdjęć to pikuś w stosunku do reszty pracy polegającej na przygotowaniu kalendarium i wydruku. Dziękując za dotychczasowe edycje wszystkim, którzy się do tego przyczynili żegnam się z myślą o tegorocznym.

od maj.2003

44. Zamówienia na kalendarz 2019
18.lut.19 10:13
Anna Kujawa "AniaK"

Mirku, jeśli będziesz korzystał z mojej rady (przez wyszukiwarkę forumową i określeniem z jakiego czasu chcesz oglądać wątki, w których odpowiedziano), lub z prostszej opcji wskazaniem przez Błażeja, to będziesz miał "na patelni" wszystkie wątki, z pytaniami i odpowiedziami, nawet te archiwalne.

Kalendarz. Krzyś miał załatwić sprawy druku pdf-a, który miał przygotować Michał. Michał mówił, że "już, już", że jest w kontakcie z Tobą Basiu. I nic się nie podziało. Co teraz?

Basiu, skontaktujesz się z Michałem? Jeśli przygotuje pdf - możemy drukować - albo każdy sobie, albo rozpiszemy szybkie zamówienia i zdecydujemy. Jednak przede wszystkim musimy mieć pdf.

od sty.2007

45. Zamówienia na kalendarz 2019

Anu, skontaktuję się z Michałem 😊

od sty.2007

46. Zamówienia na kalendarz 2019

Anu, skontaktuję się z Michałem.

od lip.2004

47. Zamówienia na kalendarz 2019

Ja Mirka rozumiem i wiem, że mu chodzi o dobro bio-forum:-)

"... Ania dobrze napisała, że taki email był znacznym impulsem do wejścia na forum. A teraz?"

Chodzi o to, że jak kiedyś, ktoś wstawił zdjęcia, zadał pytanie to dostawał info na pocztę, że ktoś zainteresował się jego postem. Teraz taki człowiek, wrzucając coś jednorazowo ma przeglądać dobowe, tygodniowe doniesienia?

Prawie nierealne:- (

Stąd też praktycznie nie widać nowych osób, nowych zapytań - bez względu na ich ich merytoryczną zasadność.?

od mar.2025

48. Zamówienia na kalendarz 2019

Boże, co za malkontenci (bez urazy).:-) Mirku, Bogdanie - społeczność bio-forum Was potrzebuje, a Wy mi tu piszecie, że potrzebny jest impuls w postaci emaila. Jaki przykład dajecie młodszym stażem forumowiczom? Gdzie Wasza lojalność?

Proszę zakodować sobie ten imperatyw: "bio-forum przynajmniej raz dziennie nawiedzić i nowe wątki przejrzeć": P

Zamówienie na kalendarz jak najbardziej podtrzymuję proponując jednak inne rozwiązanie. Może nie warto się już tak spinać i poprostu zredagować, go na przyszły rok z odbiorem dajmy na to w czerwcu, lipcu br. Może przecież te parę miesięcy przeleżeć. Jednocześnie wyrażam słowa wdzięczności, wsparcia i otuchy dla Przewodniczącej Kolegium Redakcyjnego - Basi K.:-)

od lip.2004

49. Zamówienia na kalendarz 2019

Ja malkontent:-D:-D:-D

Jak już wcześniej pisałem, na początku było mi ciężko przestawić z e-maili na dobowe przeglądanie, teraz jak nie zajrzę tu 2 - 3 razy na dobę, to chory jestem. To się u mnie zrobiło jak odruch bezwarunkowy;-)

od mar.2008

50. Zamówienia na kalendarz 2019

Ja też uważam, że na tegoroczny kalendarz to już trochę za późno, więc najlepiej przeredagować na rok 2020. Te fotki już mamy wybrane, więc tylko dobrać odpowiednie kalendarium do nich. Ostatnio mamy zbyt duży "poślizg", więc moja propozycja, aby odpowiednio wcześniej wybierać fotki - tak aby kalendarze dotarły do chętnych najpóźniej w listopadzie. Jeżeli jednak jakimś cudem udałoby się jeszcze te kalendarze na rok 2019 wydrukować - to ja redukuję do 1 sztuki.

od cze.2010

51. Zamówienia na kalendarz 2019
21.lut.19 22:20
Piotr Grzegorzek

Kalendarz na rok 2020 to dobra opcja. Mogły by być gotowe na nasz tegoroczny zlot.

od sty.2007

52. Zamówienia na kalendarz 2019

Podaję otrzymane od Jeziera linki do projektu kalendarza:

drugi link to duży plik i może się trudno otwierać, ale pierwszy link - mały plik w pdf otwiera się dobrze i szybko

uwaga na kolory, Jezier wytłumaczył mi, że projekt jest w CMYK, a monitory komputerów są w RGB i to jest przyczyną, że kolory w podglądzie projektu na monitorze są słabe, ale to nie są kolory rzeczywiste projektu, co Jezier zaręcza sam i mówi, że Krzysiek K. też to potwierdza, że na projekcie kolory są ok

Teraz kwestia najważniejsza, ile osób podtrzymuje zamówienie.

Wiem, że jest bardzo późno na wydawanie kalendarza na 2019, wielkie przeprosiny się należą zamawiającym za takie opóźnienie, ale może jednak dojdzie do wydruku??? Potrzebne jest "tylko" aby było zamówień na 25 sztuk kalendarza....

Uzgadniałyśmy z Anią K., że jeśli tylko zbierze się zamówień na 25 kalendarzy, to będzie wykonany wydruk.

Otwieram listę chętnych na kalendarz 2019 "mimo wszystko"....

topazzz - 3 szt.

od sty.2007

53. Zamówienia na kalendarz 2019

uwaga, literówka w kwietniu w nazwisku Mirka) będzie poprawiona

od mar.2025

54. Zamówienia na kalendarz 2019

Przemek - 1 szt.

od gru.2003

55. Zamówienia na kalendarz 2019

Literówka i spacji brak po kropce.

1 szt.

od sty.2007

56. Zamówienia na kalendarz 2019

tak, spacja też będzie dodana:-)

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

od lip.2004

57. Zamówienia na kalendarz 2019

Bogdan - 1 szt.

Edit: jeśli by miało brakować zamówień to u mnie + 1 szt.

Jeśli dojdzie do wydruku, to będzie ewenement (perełka) wśród wydawanych kalendarzy. Prawie koniec marca, a tu...:-D

Niezdecydowani Państwo, proszę przemóc się, sprężyć się;-)

(wypowiedź edytowana przez bogdan 23. marca. 2019)

od sty.2007

58. Zamówienia na kalendarz 2019

Boguś, mój uśmiech przez łzy;-):-)

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

Bogdan - 1 szt. z opcją + 1 szt., czyli łącznie 2 szt. jak się da

od sty.2007

59. Zamówienia na kalendarz 2019

A może tak miało być, że kalendarz się opóźnił...

Nasza koleżanka Beata odeszła od nas w tym roku w styczniu..... może w stopce kalendarza zamieścimy wspomnienie np.

Pamięci Beaty Łyszkowskiej, zmarłej w styczniu 2019 r. pasjonatki mykologii, członkini Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, wieloletniej uczestniczki amatorskiego ruchu mykologicznego skupionego przy portalu internetowym grzyby. pl i aktywnej uczestniczki dyskusji mykologicznych na bio-forum.

Skopiowałam tekst z www. PTMyk, który wspólnie z Anią tam redagowałyśmy, a może tu mniej oficjalnie, może ktoś zaproponuje?

Proszę...

(wypowiedź edytowana przez topazzz 23. marca. 2019)

od lip.2004

60. Zamówienia na kalendarz 2019

:-):-):-)

od cze.2010

61. Zamówienia na kalendarz 2019
23.mar.19 11:07
Piotr Grzegorzek

Grzegorzek 1 sztuka

od sty.2007

62. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

Grzegorzek - 1 szt. i popyta Znajomych:-)

od maj.2009

63. Zamówienia na kalendarz 2019

mirek63 - 1 szt

- i pomysł z dedykacją jak najbardziej popieram :)

od lip.2005

64. Zamówienia na kalendarz 2019
23.mar.19 17:51
Grażyna Domian

Grażyna - 2 szt.

Również popieram pomysł z dedykacją.

od sty.2007

65. Zamówienia na kalendarz 2019

Dziękuję serdecznie za dotychczasowe głosy i zamówienia, ufam, ze będą następne...

I pozdrawiam wiosennie:-)

Później podsumuję aktualny stan zamówień:-)

od paź.2009

66. Zamówienia na kalendarz 2019

Skoro ma to być edycja specjalna poświęcona Beatce, to ja również poproszę.

Romek-1szt.

od maj.2003

67. Zamówienia na kalendarz 2019
23.mar.19 19:11
Anna Kujawa "AniaK"

Ja 2 szt

od wrz.2009

68. Zamówienia na kalendarz 2019
24.mar.19 11:26
Monika Urbaniak "uri"

Uri- 1 szt

od sty.2007

69. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek-1szt.

Ania - 2 szt.

Uri - 1 szt.

razem - 15 szt. (licząc już Bogdanowe 2 szt.)

od sty.2007

70. Zamówienia na kalendarz 2019

Jezier - 5 szt.

od sty.2007

71. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek-1szt.

Ania - 2 szt.

Uri - 1 szt.

Jezier - 5 szt.

razem - 20 szt. (licząc już Bogdanowe 2 szt.)

od paź.2018

72. Zamówienia na kalendarz 2019

Natalia S. - 2 szt.

od sty.2007

73. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek-1szt.

Ania - 2 szt.

Uri - 1 szt.

Jezier - 5 szt.

Natalia S. - 2 szt.

razem - 22 szt. (licząc już Bogdanowe 2 szt.):-)

od mar.2008

74. Zamówienia na kalendarz 2019

Malgi - 1 szt.

od sty.2007

75. Zamówienia na kalendarz 2019

Mamy 23 sztuki zamówione, myślę, że można przystąpić do drukowania, gdyby zabrakło chętnych na ostatnie dwa kalendarze, to ja je zagospodaruję:-)

Jakiej wysokości i komu zaliczkę wpłacamy?

Niezwłocznie, zgodnie z sugestiami założę wątek na zgłaszanie chęci posiadania kalendarza na kolejny 2020 rok:-)

Jak doliczymy się 25 chetnych, będzie można ustalic jak będą wyglądać dalsze etapy pracy nad kalendarzem, a potem konkurs na zdjęcia, ok?

od sty.2007

76. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek-1szt.

Ania - 2 szt.

Uri - 1 szt.

Jezier - 5 szt.

Natalia S. - 2 szt.

Malgi - 1 szt.

razem - 23 szt. (licząc już Bogdanowe 2 szt.):-)

od sty.2007

77. Zamówienia na kalendarz 2019

podajemy informacje z zakładu drukującego o cenach:

Druk jednostronny

Format: A3 pion (297x420mm)

kolor spirali i zawieszki: biała

ilość kart: 1 (okładka) + 12

papier: kreda mat: 350g (okładka), 170g (wnętrze)

zadruk: jednostronny

25 sztuk: 956, 94zł Brutto / 778, 00zł Netto

Druk dwustronny

Format: A3 pion (297x420mm)

ilość kart: 1 (okładka) + 6

zadruk: dwustronny

25 sztuk: 734. 20zł Brutto / 596, 9zł Netto

Druk jednostronny

Format: A4 pion (210x297mm)

ilość kart: 1 (okładka) + 12

zadruk: jednostronny

25 sztuk: 812, 60zł Brutto / 660, 70zł Netto

Druk dwustronny

Format: A4 pion (210x297mm)

ilość kart: 1 (okładka) + 6

zadruk: dwustronny

25 sztuk: 591, 60zł Brutto / 481. 00zł Netto

Możliwe, ze dojdzie kilka złotych, jeśli poprosimy o dodrukowanie wspomnienia o Beacie - na drugiej stronie okładki.

od sty.2007

78. Zamówienia na kalendarz 2019

ja optuję za:

Basia - A3 wydruk jednostronny

a jak inni?

od lip.2004

79. Zamówienia na kalendarz 2019

Także jestem za jednostronnym A3

==================================================================

"A może tak miało być, że kalendarz się opóźnił...

Nasza koleżanka Beata odeszła od nas w tym roku w styczniu..... może w stopce kalendarza zamieścimy wspomnienie np.

Pamięci Beaty Łyszkowskiej, zmarłej w styczniu 2019 r. pasjonatki mykologii, członkini Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, wieloletniej uczestniczki amatorskiego ruchu mykologicznego skupionego przy portalu internetowym grzyby. pl i aktywnej uczestniczki dyskusji mykologicznych na bio-forum.

Skopiowałam tekst z www. PTMyk, który wspólnie z Anią tam redagowałyśmy, a może tu mniej oficjalnie, może ktoś zaproponuje?

Proszę..."

Pomysł bardzo, bardzo mi się podoba, pisaliśmy króciutko o tym z Basią Kudławiec, bez konkretnych wniosków.

Opóźniony kalendarz uzyskałby dodatkowy walor, dla wielu z nas silnie emocjonalny, takie nasze podziękowanie Beacie za czas spędzony razem z nami tu na Forum i wkładane przez Nią tu serce!

Marzy mi się np. umieszczenie w kalendarzu kilku takich podziękowań, wspominek, po prostu krótszych lub dłuższych tekstów poświęconych i upamiętniających Osobę Beaty.

Takie specyficzne i nietypowe epitafium.

Ciężko kogokolwiek namawiać do takiej osobistej wypowiedzi, tekstu, ale jednak bardzo proszę, pomyślcie o tym!

Tak myślę, kto ewentualnie: topazzz, Ania Kujawa, Przemek, Roto, Mirek63, Pimpek, Mirki 2, Malgi... - tak naprawdę nie umiem podpowiedzieć, poradzić, tak naprawdę, TO KAŻDY, kto miałby ochotę, potrzebę podziękować i wyrazić w ten sposób uznanie Beacie!!!

od lip.2004

80. Zamówienia na kalendarz 2019

Proszę o zwiększenie mojego zamówienia

Bogdan 3 szt. (łącznie) - na pewno;-)

od sty.2007

81. Zamówienia na kalendarz 2019

Bogdan, to samo dziś pomyślałam....

Nie jest łatwo napisać w imieniu wszystkich, ale swoje wspomnienie.... Tak, Bogdan, dziękuję za Twój głos i popieram.

Popieram też myśl Ani, żeby to wspomnienie wraz z dwoma zdjęciami (p. PTMyk - Pamięci Beaty) było na drugiej stronie okładki.

Każdy kto zechce wspomnieć naszą koleżankę znajdzie tam miejsce na to.

od sty.2007

82. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

Bogdan - 3 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek - 1szt.

Ania - 2 szt.

Uri - 1 szt.

Jezier - 5 szt.

Natalia S. - 2 szt.

Malgi - 1 szt.

razem - 24 szt.:-)

od maj.2003

83. Zamówienia na kalendarz 2019
27.mar.19 08:07
Anna Kujawa "AniaK"

Moi Drodzy,

za moment kwiecień.

Nie mamy za dużo czasu i miejsca w kalendarzu na pisanie wspomnień i podziękowań. Jest na to miejsce zarówno w wątku Beaty, jak i jest specjalna zakładka na stronie PTMyk (ptmyk.pl - możemy zadbać o to, żeby tam pojawiło się szersze wspomnienie o Beacie.

Proponuję w kalendarzu dać informację ze strony PTM-yk (ptmyk.pl z tymi dwoma zdjęciami oraz wiersz, który Romek zamieścił w wątku Beaty i podpisać:

koleżanki i koledzy z bio-forum

Jeśli to akceptujecie, to proszę o taką informacje, jeśli są inne pomysły - proszę o bardzo szybki odzew. Chciałabym dać kalendarz w poniedziałek do druku.

Czy ktoś planował przesłanie kalendarza rodzinie Beaty? Jeśli nie, to ja mogę to zrobić.

Wezmę jeszcze jeden egzemplarz. Ten 25-ty.

od sty.2007

84. Zamówienia na kalendarz 2019

topazzz - 3 szt.

Przemek - 1 szt.

mirki 2 - 1 szt.

Bogdan - 3 szt.

Grzegorzek - 1 szt.

mirek63 - 1 szt

Grażyna - 2 szt.

Romek - 1szt.

Ania - 3 szt.

Uri - 1 szt.

Jezier - 5 szt.

Natalia S. - 2 szt.

Malgi - 1 szt.

razem - 25 szt.

od mar.2025

85. Zamówienia na kalendarz 2019

Popieram pomysł Ani.

od paź.2009

86. Zamówienia na kalendarz 2019

Ok.

od gru.2003

87. Zamówienia na kalendarz 2019

Ok

od lip.2005

88. Zamówienia na kalendarz 2019
27.mar.19 09:16
Grażyna Domian

Ja również popieram pomysł Ani, a jeśli chodzi o wydruk - wolałabym dwustronny, jednak upierać się nie będę, gdy większość wybierze jednostronny.

od maj.2009

89. Zamówienia na kalendarz 2019

O wierszu tez myślałem ale trzeba by było wprowadzić kilka poprawek i chyba uzyskać zgodę autora.

Wiersz pisany w "formie" męskiej... kilka liter zmienić.

od paź.2009

90. Zamówienia na kalendarz 2019

Niestety, autor dwa tygodnie próbował zmienić formę na żeńską i stwierdził że mu rytm czy coś innego nie pasuje. Ja się na poezji nie znam i polegam w tej materii na swoim przyjacielu. Wiersz wyraża jednak pewne wartości uniwersalne, bez względu na rodzaj.

od maj.2009

91. Zamówienia na kalendarz 2019

W kwestii jeszcze kalendarza rodzinie Beaty.

Aniu, nie może być tak, że Ty to sfinansujesz! Ja też chcę dołożyć się... i śmiem podejrzewać, że wszyscy z nas czują taką potrzebę?

Moja propozycja, żeby nie przeciągać dyskusji:

- koszt dodatkowego kalendarza (czy też kalendarzy- ile zadecydujecie) rozrzucamy na wszystkich. Żeby było sprawiedliwie, nie rozliczamy na ilość zamawianych kalendarzy a na ilość osób zamawiających kalendarze.

Żeby nie przedłużać i poddawać tego pod głosowanie, kto nie chce dopłacać niech zgłosi na forum lub prywatnie naszym twórcom kalendarza.

W przeciwnym razie uznajemy, że akceptujecie propozycje?

Koszt dodatkowych kalendarzy + koszt wysyłki zostanie rozbity na osoby które nie zgłosiły sprzeciwu.

od maj.2009

92. Zamówienia na kalendarz 2019

Oj tam, oj tam :)

Rym nie pasuje w jednym miejscu i tu pewnie cały problem. Autor jest zbyt drobiazgowy :)

Ale na publikację wyraża zgodę? - tyle że bez poprawek?

od cze.2010

93. Zamówienia na kalendarz 2019
27.mar.19 10:47
Piotr Grzegorzek

Godzę się na wszystko. Płatne gotówką przy odbiorze - chyba, że powiecie, gdzie i komu przekazać określoną kwotę.

Kalendarz przesłać za zaliczeniem pocztowym na adres.

Piotr Grzegorzek - Muzeum w Chrzanowie

32 - 500 Chrzanów ul. Mickiewicza 13

(wypowiedź edytowana przez piotr_grzegorzek 27. marca. 2019)

od paź.2009

94. Zamówienia na kalendarz 2019

Jestem u autora w domu, zgadza się na publikację, bez poprawek.

od mar.2008

95. Zamówienia na kalendarz 2019

Zgadzam się na wszystkie propozycje z finansowaniem kalendarza dla rodziny Beaty włącznie - to taka nasza świeczka w jej intencji zapalona. Proszę o podanie kwoty do zapłaty i nr konta.

od sty.2007

96. Zamówienia na kalendarz 2019

I ja też zgadzam się na powyższe propozycje + finansowanie kalendarza dla rodziny Beaty.

od sty.2007

97. Zamówienia na kalendarz 2019
o Beacie do kalendarza

Ania przygotowała wspomnienie o Beacie, prosimy, zerknijcie, zgłoście uwagi lub akceptację do soboty:

od lip.2004

98. Zamówienia na kalendarz 2019

No i super:-)

od lip.2005

99. Zamówienia na kalendarz 2019
29.mar.19 19:30
Grażyna Domian

Bardzo ładnie:-)

od sty.2007

100. Zamówienia na kalendarz 2019

też mi się podoba, jak to Ania opracowała, bardzo ładnie...:-)

od mar.2008

101. Zamówienia na kalendarz 2019

Proszę podać nr konta i kwotę do wpłaty.

od maj.2003

102. Zamówienia na kalendarz 2019
17.kwi.19 11:45
Anna Kujawa "AniaK"

Byłam pewna, że zdążymy z kalendarzem do 15 kwietnia, ale musi być korekta wydruku, więc niestety jeszcze kilka dni musimy poczekać.

Pechowo z tym kalendarzem bardzo.

Proszę Was jeszcze o cierpliwość.

Z zapłatami poczekajmy na "finalny produkt".

od lip.2004

103. Zamówienia na kalendarz 2019

To jest żaden problem:-)

Jak by nie było, jesteśmy wygrani:-):-):-)

od maj.2003

104. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 08:45
Anna Kujawa "AniaK"

Są kalendarze. Uff. przed półroczem....

według wcześniejszej informacji koszt wydruku to 956, 94 PLN (jeden kalendarz 38, 28)

Koszt wysyłki 6, 60 (niezależnie od liczby kalendarzy, przesyłką zwykłą)

Koszt koperty 3, 80

Proszę o kontakt komu przesłać kalendarze, a kto odbierze osobiście. W sobotę jestem w Poznaniu i mogę wziąć kalendarze ze sobą.

od cze.2010

105. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 10:07
Piotr Grzegorzek

Dla mnie na adres Piotr Grzegorzek Muzeum w Chrzanowie 32 - 500 Chrzanów, ulica Mickiewicza 13. Płatne przy odbiorze.

od maj.2003

106. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 12:06
Anna Kujawa "AniaK"

Piotr, koszt przesyłki pobraniowej to 16, 50.

Całość opłaty wyniesie wtedy:

58, 58.

Wysyłać, czy raczej podać numer konta?

od cze.2010

107. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 12:43
Piotr Grzegorzek

To podać numer konta, na które przekażę pieniądze. Dostawa pod wskazany adres.

od maj.2003

108. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 14:24
Anna Kujawa "AniaK"

numer mojego konta:

50 1020 5558 1111 1276 5490 0069

jeden kalendarz odbierany osobiście 38, 28 PLN

jeden kalendarz wysłany pocztą - 38, 28 + 6, 60 + 3, 80 = 48, 68 PLN

dwa kalendarze 2 x 32, 28 + 6, 60 + 3, 30 = 80, 97 PLN

3 = 119, 24 itd..

przy przelewie, wpisujcie proszę nazwisko i adres

od paź.2009

109. Zamówienia na kalendarz 2019

Przelew poszedł.

od lip.2005

110. Zamówienia na kalendarz 2019
8.maj.19 19:57
Grażyna Domian

Pieniążki za dwa kalendarze wysłane.

od cze.2010

111. Zamówienia na kalendarz 2019
9.maj.19 16:25
Piotr Grzegorzek

Pieniądze poszły, reszty nie trzeba

od mar.2008

112. Zamówienia na kalendarz 2019

Przelew poszedł, adres znasz. Na Rysia imię, bo ja w Berlinie siedzę.

od maj.2003

113. Zamówienia na kalendarz 2019
10.maj.19 12:41
Anna Kujawa "AniaK"

dzisiaj wysłałam kalendarze do:

Córki Beaty,

Grażyny Domian,

Rysia Szretera,

Romka Tomaszewskiego,

Piotra Grzegorzka,

Mirka Gryca

dajcie znać, jak dojdą:-)

od lip.2005

114. Zamówienia na kalendarz 2019
10.maj.19 19:27
Grażyna Domian

Dzięki Aniu - jak tylko przyjdą, to dam znać:-)

Poza tym, chętnie dorzucę się do kalendarzy, które wysłałaś Córce Beatki. Myślę, że inni zamawiający również (była już kiedyś o tym mowa). Nie może być tak, że sama pokrywasz koszty. Podaj proszę kwotę - po ile zrzutka?

od paź.2009

115. Zamówienia na kalendarz 2019

Tak, tak, była już o tym mowa, nie godzi się aby jedna Ania płaciła za wszystkich.

od sty.2007

116. Zamówienia na kalendarz 2019

Kalendarze swoje i Moniki Urbaniak odebrałam osobiście, podobnie Natalia Stokłosa, pieniążki wpłacone:-)

Ania o tym wie, bo nam dawała kalendarze:-), ale piszę tu, aby bilans przekazanych kalendarzy się zgadzał:-):-):-)

od lip.2004

117. Zamówienia na kalendarz 2019

Przelew zrobiony.

Aniu, (krótko), proszę podaj tylko ile kalendarzy wysłałaś do córki Beaty (ew. gdzie indziej)?

Resztę załatwimy/przeliczymy (i uregulujemy) tu na Forum.

od maj.2003

118. Zamówienia na kalendarz 2019
13.maj.19 20:24
Anna Kujawa "AniaK"

Moi Drodzy, jutro postaram się wysłać kalendarze do Przemka, Mirka W-R i Bogdana. Dziękuję wszystkim za cierpliwość i wyrozumiałość.

Córce Beaty wysłałam jeden kalendarz. Pozwólcie, że sprawa sfinansowania go pozostanie po mojej stronie. Dziękuję serdecznie wszystkim, zaangażowanym w formułowanie wspomnienia o Beacie.

od lip.2004

119. Zamówienia na kalendarz 2019

Pozwalamy, dziękujemy i doceniamy:-)

od paź.2009

120. Zamówienia na kalendarz 2019

Mam kalendarz, wszystko ok.

od maj.2009

121. Zamówienia na kalendarz 2019

Dostałem i mogę tylko tyle dodać: cieszę się, że nie zrezygnowaliście i z trudem ale też z uporem dopięliście swego :)))

Dziękuję!

od cze.2010

122. Zamówienia na kalendarz 2019
14.maj.19 18:19
Piotr Grzegorzek

Mam kalendarz. Wszystkim w Muzeum się podobał.

od lip.2005

123. Zamówienia na kalendarz 2019
14.maj.19 20:05
Grażyna Domian

Do mnie też kalendarze dziś dotarły. Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do ich powstania i dystrybucji:-)

od mar.2008

124. Zamówienia na kalendarz 2019

Do nas też kalendarz dotarł, ja go zobaczę dopiero w czerwcu.

od maj.2003

125. Zamówienia na kalendarz 2019
15.maj.19 08:18
Anna Kujawa "AniaK"

Wszystkie kalendarze trafiły do odbiorców lub są w drodze. Jezier odebrał osobiście. Mam nadzieję, że ostatnie wysłane nie zginą po drodze:-)

od maj.2009

126. Zamówienia na kalendarz 2019

Wpadł mi do głowy pewien pomysł, nie wiem czy mądry ale pomyślałem, jeśli Wam też się spodoba to dlaczego by nie?

W następnym roku mija 10 lat od śmierci Władysława Wojewody.

Może uczcimy chociaż w ten skromny sposób jego zasługi i następny kalendarz dedykujmy jego osobie? Tworzenie jako tako kalendarza dla samego kalendarza jest nieco "nudnawe" chociaż nie zaprzeczam, że nasz jest niepowtarzalny :) Jednak na przełomie roku mamy ich setki do wyboru.

Może twórzmy więc je w nieco innym celu a może i motywacja do jego stworzenia będzie większa?

(wypowiedź edytowana przez mirek63 15. maja. 2019)

od cze.2010

127. Zamówienia na kalendarz 2019
15.maj.19 13:55
Piotr Grzegorzek

Jestem za. A poza tym proponuję, aby zdjęcia do nowego kalendarza zgromadzić przed tegorocznym zlotem w Okuninku i tam dokonać wyboru. 46 osób to całkiem spore grono do głosowania. Kolejna opcja do rozważenia - dać te gatunki, którymi zajmował się szczególnie.

(wypowiedź edytowana przez Piotr_Grzegorzek 15. maja. 2019)

od cze.2010

128. Zamówienia na kalendarz 2019
15.maj.19 20:46
Piotr Grzegorzek

Mam zdjęcia z pogrzebu, są tutaj - [bf#388507]

od lip.2004

129. Zamówienia na kalendarz 2019

Kalendarze dotarły, dziękuję bardzo:-)

Pomysł Mirka i jego złożenia mi się podobają.

Ponadto mam jeszcze parę przemyśleń, propozycji; ale to przy okazji.

Piotr, w Okunince;-)

od cze.2010

130. Zamówienia na kalendarz 2019
20.maj.19 22:04
Piotr Grzegorzek

Tak czy owak, aby było na czas wyboru zdjęć powinniśmy dokonać na zlocie w gronie obecnych.

wątek zamknięty ⊗ - właściwe miejsce dla dyskusji jest w innych wątkach oznaczonych ⊙ poziom wyżej lub w innym dziale forum
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji