bio-forum.pl

Lasy pod Bydgoszczą

bez logowania - można przeglądać

od sie.2008

1. Lasy pod Bydgoszczą

Zebrane dzisiaj w ciągu dwóch godzin w lasach pod Bydgoszczą

od sty.2007

2. Lasy pod Bydgoszczą

Piękne! I pogratulować giganta z drugiej fotki:-)))

od sie.2008

3. Lasy pod Bydgoszczą

:-))))))

Dziękuję!

Dostarczył mi mnóstwa emocji!...

od sie.2008

4. Lasy pod Bydgoszczą
29.sie.08 21:19
Łukasz L "lukas23"

No No grzybki niczego sobie zapowioada sie obfita jesien

od sie.2008

5. Lasy pod Bydgoszczą

Kazimierzu... ten wzrok! Wyobrażam sobie te emocje. Gratuluję :)

od paź.2005

6. Lasy pod Bydgoszczą

Grzybki piękne a i fotografie bardzo ładne - gratuluję!!

Może spróbujesz złapać w kadr grzybki w lesie - makro - jak jeszcze rosną! Za rok nowa edycja kalendarzowa bio-forum to się przyda fajna fotka:-))

Wywal tylko datownik i w las!!

od sty.2007

7. Lasy pod Bydgoszczą
mój grzybuniek

Idę w konkury, oto mój grzybek spod Gniezna..., ale w kierunku na Bydgoszcz :)

Zebrany dziś, przed trzema godzinami, co najciekawsze, na skraju lasu graniczącego z łąką, z której właśnie dziś zwożono siano, dobrze, że na grzybki nie patrzyli...;)

od paź.2005

8. Lasy pod Bydgoszczą

No tutaj wyglada na prawdziwka. Dałem komentarz pod innym wątkiem z Twoim grzybkiem na talerzu. Kolorystyka była inna i miałem obawy, że to goryczak. Raz w życiu znalazłem tak dużego goryczaka. Zazwyczaj goryczaki nie są duże.

od sie.2008

9. Lasy pod Bydgoszczą

Basiu! Gratuluję! Przepiękny okaz!

od sty.2007

10. Lasy pod Bydgoszczą
grzybki na talerzu
grzybki na talerzu

Dziękuję, Kazimierzu, a to mój dzisiejszy zbiór, który za chwilę znajdzie się na patelni. Zaznaczę, że nie jechałam na typowe grzybobranie, tylko na takie moje "grzybofisiowanie", ale jak który wpadł mi w oko, to tyle, na ile miałam miejsca, zebrałam :) Kań też by się trochę uzbierało :) Teren? Lasy pod Gnieznem, tym razem kierunek Poznań.

To pewniaki, prawda? Takie mogę zjeść na bank? Na razie najbezpieczniej, tylko takie zbieram :)

od sty.2007

11. Lasy pod Bydgoszczą

Już po grzybkach, pokrojone w plasterki, usmażone szybciutko na oleju rzepakowym z pierwszego tłoczenia, posolone, posypane świeżo zmielonym pieprzem, a na koniec na wierzch plasterki żółtego sera i przykryte pokrywką, by ser się stopił, do tego bułeczka z masełkiem. Najszybszy posiłek świata po całodziennym łażeniu w lesie, warto było je zabrać:-)))

od paź.2007

12. Lasy pod Bydgoszczą
9.wrz.08 19:05
Jan Smyczek "emeryt57"

Narobiłaś mi Basiu smaku tymi usmażonymi z zółtym serem podgrzybkami brunatnymi. Jutro jadę (na rowerku) w pobliskie lasy.

od sty.2007

13. Lasy pod Bydgoszczą

Ja też, dokładnie tak samo :) Rowerkiem i na pewno znów przywiozę sobie podgrzybki na kolacyjkę:-)))

od sie.2008

14. Lasy pod Bydgoszczą

Barbaro, a co powiesz na rydze? Zapraszam do zapoznania sie z innym, moim w±tkiem na tym forum "Rydze w Borach Tucholskich".

od sty.2007

15. Lasy pod Bydgoszczą

No, no, rydze rarytaski:-))) Nie miałam przyjemności, jak na razie, ani zbierać, ani zajadać: ( Zaraz zajrzę do Tucholskiego wątku :)

A dziś, niestety, nie będzie grzybowej kolacyjki: ( Pojechałam w takie strony, okolice na wschód od Trzemeszna, gdzie wszędzie pod sosnami jeżyny, jeżyny, jeżyny, tyle ich, że nie sposób wejść.... Jak znalazłam "dziurę" w tym jeżynowym dywanie to i owszem nawet siedzuń sosnowy się znalazł, ale jako, że chroniony, to pozostał pod swoją sosenką. Jak to jest z tymi jeżynami? Celowo są sadzone, żeby tyle ich było? Rozrastają się tak bardzo? Grzybobranie tam po prostu niemożliwe.

Kaziku, Janku, inni grzybkozbieracze, co u Was?

od lip.2008

16. Lasy pod Bydgoszczą

Odkad Jan napisał o wysypie grzybów w okolicach Nowej Soli nie śpię spokojnie, bo w moich rejonach (Rawicz) grzybki rosną sporadycznie. Codziennie śledzę mapę występowania grzybów i...... byle do soboty. Nic mnie w domu nie zatrzyma.

A jak u Was z kleszczami? Ja niestety robię w lesie za wabia pomimo pryskania się środkami przeciw kleszczom.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji