bio-forum.pl

Uprawa lesnych grzybów

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2008

1. Uprawa lesnych grzybów

Przypadkowo na allegro znalazłem taka oto propozycję.

allegro.pl

Gdyby wierzyć w najbliższym czasie Polacy przestaną zupełnie chodzić do lasu, bo ich zaleje mnogość leśnych grzybów uprawianych na działkach przydomowych.

Ta futurystyczna perspektywa specjalnie mi się nie podoba (żaden substytut nie jest w stanie zastąpić mi satysfakcji ze znalezienia np. borowika w lesie).

Chciałbym jednak prosić szanownych Państwa o wypowiedzi, czy jest to możliwe, czy tylko jest to kolejna próba nabijania ludzi w butelkę.

Powiem tylko tyle, że zdarzyło mi się celowo porozrzucać dorosłe czapki maślaków (zaczerwione) po 20-letnim ugorze na którym wyrosły już sosny- samosiejki.

Po kilku latach zbierałem tam maślaki...

od sie.2002

2. Uprawa lesnych grzybów
22.sty.09 12:40
"pimpek"

od kwi.2008

3. Uprawa lesnych grzybów

Dzięki - Ameryki nie odkryłem. Niestety nie śledziłem, aż tak forum i stąd moje pytanie.

W każdym razie dziękuję i pozdrawiam

od lut.2009

4. Uprawa lesnych grzybów

grzyby jak wiadomo rosną tylko współpracując z poszczególnymi gatunkami drzew (mikoryza) i nie wystarczy ich tylko posiać jak marchewke. najlepiej kup gotowy substrat do ich produkcji. osobiście polecam uprawę shii take. gotowy i sprawdzony kupisz w Nowym Tomyślu shii-take.pl

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji