bio-forum.pl

Podkarpackie smardzowate

bez logowania - można przeglądać

od lis.2007

1. Podkarpackie smardzowate
1
2
3
4
5
6

Pierwsze w tym roku smardzówki czeskie znalazłem 9 kwietnia, lecz na łowy z aparatem wybrałem się dopiero 11 kwietnia. Poniżej wyniki.

7

Na deser "wyrywny" smardz stożkowy.

Ogółem znalazłem kilkadziesiąt smardzówek, kilka czarek i jednego smardza stożkowego. Warunki foto raczej kiepskie; późna pora, pochmurno i deszczowo.

od maj.2003

2. Podkarpackie smardzowate
22.kwi.09 08:57
Anna Kujawa "AniaK"

Masz piękne zagłębia smardzowatych w swojej okolicy:-)

od lip.2004

3. Podkarpackie smardzowate

U nas, w Kazimierskim PK też zaczęło "sypac", ale trafiam tylko i wyłącznie na smardze jadalne (Morchella esculenta):- (

od paź.2005

4. Podkarpackie smardzowate

No to trzeba znowu zobaczyć nasze miejsce. Nie spadła nawet kropla wody. Czy mimo wszystko coś wyrośnie? Jadę jutro zobaczyć:-)

od paź.2005

5. Podkarpackie smardzowate

Byłem dzisiaj na stanowisku smardza na Ślasku. Z przykrością muszę stwierdzić, że smardzów nie będzie:- ( Jest sucho a tymczasem okolica cała zazieleniła się. Sprawdzałem fotki z tamtego roku. O tym czasie były już smardze a listki na drzewach były w pączkach/zawiązkach. W archiwum kwietniowym ze Ślaska wyraźnie to widać.

od paź.2007

6. Podkarpackie smardzowate
25.kwi.09 14:06
Jan Smyczek "emeryt57"

Rysiu sucho to mało powiedziane. Przyroda przyspieszyła, właśnie zakwitły kasztanowce i bzy, 10 dni przed czasem:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji