admin tego forum napisał bzdet: "wpływ księżyca na rośliny ogrodowe jest żaden" w wątku który sobie zamknął. [bf#30620] no jego prawo.. jego forum... jego zasady... ALE KŁAMIESZ PANIE ADMIN!!!! przedmiot dyskusji to nie został wyczerpany, tylko stał się dla Ciebie niewygodny. Ze zboczeniem i obłędem z deka Panie Adminie przesadziłeś. Zamydlasz "czytatielom" forum oczy textem "przedmiot dyskusji został wyczerpany." Nie został wyczerpany tylko okazało się że potrafisz zamknąć dyskusję ale dyskutować nie potrafisz.
jak znam życie to admin przyczepi się o słowo "czytatielom" albo o słowo "textem", ewentualnie wyjedzie z dyskusją na temat azteków w każdym razie na temat nie odpowie.
Ja w ww wątku pisałam o EM-ach, szkoda że się nikt nie zainteresował, bo właśnie zakupiłam produkt EM - garden. Co ciekawe, metoda zwana Technologia EM, niegdyś również uważana za new age i "bez znaczenia" teraz jest omawiana w SGGW na oficjalnych konwencjach i cieszy się poszanowaniem naukowców świecie. Może tak samo będzie z biodynamiką? Poczytajcie sobie trochę o EM-ach one są związane z biodynamika (która poprawia ich działanie) ale są znacznie ciekawsze i bardziej wszechstronne!!!!!
Dodam jeszcze (po przeczytaniu wypowiedzi zamykającej tamten watek: dlaczego nikt nie poruszył kwestii dotyczącej urodzeń w czasie pełni? W KAŻDEJ statystyce, każdego szpitala jest wyraźnie pokazane ze więcej rozwiązań następuje w okresie pełni (największego przyciągania). A lunatycy? moja kuzynka jest lunatykiem, i widziałam ją wiele razy lunatykującą po domu, ogrodzie.
Wspominane było o sportowcach i braku wpływu księźyca na wyniki sportowe... Ale na kobiety w ciąży i lunatyków ma.
Jak nie wierzę w żadne horoskopy, ŻADNE, nawet w znaki zodiaku, ale kalendarz biodynamiczny uważam za sensowny :)
horoskop i znaki zodiaku to nie wróżby i czary, tylko pierwszy kalendarz. Ludzie na przestrzeni tysięcy lat zaobserwowali pewne zjawiska w przyrodzie które cyklicznie się powtarzały i czas kiedy występowały owe cykliczne zjawiska oznaczyli położeniem gwiazd i planet na niebie które też się cyklicznie powtarzały. Słońce i księżyc są w znakach zodiaku i nie ma to nic wspólnego z wiarą. Przyroda to nie matematyka i zdarzają się odstępstwa od zaobserwowanych praw, może nadlecieć kometa i może nie być księżyca :). Nie powinno się negować zaobserwowanych zjawisk tylko dlatego ze samemu się ich nie zaobserwowało. Jeśli jest się niedowiarkiem to trzeba sprawdzić a to wymaga czasu. W mojej rodzinie od lat przed Świętami Wlielkanocnymi sieje się rzerzuchę. Każdy się przekonał że w okresie opadania księżyca rośnie ona kilka dni dłużej niż w okresie wznoszenia księżyca. Bo odkąd zacząłem zgłębiać wiedzę o kalendarzu biodynamicznym stało się to oczywiste i każdy zauważa różnice. A też jestem niedowiarkiem.
jest przeprowadzany test. Owoc dyni, który zawiązał sie niedawno, został umieszczony na konstrukcji z udziałem łazienkowej wagi. Namówiłem 2 osoby. Razem ważymy 4 dynie. Zobaczymy kiedy przybywają na wadze z wielką dokładnością. Jak ktoś chętny na sadzonkę dyni w przyszłym roku, to proszę o info, w tym roku wyrzyciłem ze 20.