bio-forum.pl

Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2009

1. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

Cześć,

Chciałabym się dowiedzieć czy ma ktoś informacje odnośnie wysypu w okolicach Włoszczowej? Co roku jeździmy z rodziną na bliższe wypady... czasami na dalsze. Ponieważ Włoszczowa to dla nas 'grubsza eskapada' to chciałabym najpierw dowiedzieć się czy warto tam jechać w tym roku.

Czy ktoś był ostatnio w tych rejonach? Warto? Czy jest dużo grzybów?

Z góry dziękuję za pomoc :)

Bacha

od cze.2009

2. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
24.wrz.09 22:18
Maciek "mc7777"

Ja nic nie wiem.

zapraszam w okolice bukowna- Puszczy Błędowskiej dzisiaj nazbierałem troche prawdziwków, i w sobote powinien byc wysyp opieniek- dzisiaj zebrałem kolejną partie, ale to jeszcze nie to - na dniach BĘDZIE GRUBBBO!!

od wrz.2009

3. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
25.wrz.09 07:48
Śliwka "sliwka"

Witam,

ja się wybieram w niedzielę najbliższą w okolice Włoszczowy (odmiana rzeczownikowa :)) dam znać w poniedziałek czy coś się uzbierało.

Pozdrowienia

Śliwka

od maj.2007

4. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

Wystarczy spojrzeć tutaj: grzyby.pl

i wiadomo że kieleckie teraz to najlepsze miejsce :)

od wrz.2005

5. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
27.wrz.09 23:52
Piotr D. "piotrd"

Kieleckie to zawsze dobre miejsce, zwłaszcza na podgrzybki. Ja zaglądam raczej w okolice Przedborza, Rudy Malenieckiej itp.

od sie.2006

6. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

Hej, hej, Przedbórz? Z Piwaków do Przedborza można kamieniem dorzucić. Sucho tam w lasach, owszem, grzyby się teoretycznie zbiera, ale 95 procent to robaczywe. Udało mi się zamarynować 30 słoików, ususzyć parę litrowych słojów, ale to było 2 tygodnie temu. Jak poszedłem do lasu w ostatni czwartek to się załamałem. W Włoszczowej jest lepiej? No cóż, zawsze można zrobić przejażdżkę, ale czy naprawdę warto?

od wrz.2009

7. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
1.paź.09 13:02
Śliwka "sliwka"

z małym opóźnieniem ale donoszę, zbiory weekendowe udały się średnio, trochę podgrzybków, stojaków, maślaków, kilka prawdziwków, większość robaczywa, w lesie czasami więcej ludzi niż grzybów, niestety nie ma jeszcze wysypu, piszę jeszcze bo mam cały czas nadzieję...

od paź.2009

8. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

Czy w okolicach Bukowna można natrafić na jakies w miare przyzwoite ilosci gąski zielonej. Szukam lasow w swietokrzyskim lub slaskim w ktorych moglyby wystepowac..

od paź.2007

9. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
25.paź.09 14:08
Jan Smyczek "emeryt57"

W lasach w okolicy Ruda Śląska, Mikołów, Katowice, Zabrze - Makoszowy brak jadalnych gąsek: zielona, niekształtna. Szukane od paru lat bez skutku:- ((

od paź.2009

10. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)

hmm.. smutna wiadomosc:/ ale dziekuje za info..

od wrz.2005

11. Na grzyby w okolicy Włoszczowej (Świętokrzyskie)
26.paź.09 21:34
Piotr D. "piotrd"

Gąski dość łatwo znaleźć w łódzkim (np. okolice Łasku), ale to już sporo dalej.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji