bio-forum.pl

Malowane mrozem !

bez logowania - można przeglądać

od maj.2009

1. Malowane mrozem !

Niestety, dziś już sypnęło śniegiem więc zamiast grzybków może by tak skorzystać z uroków zimy i pocieszyć oko jej widokiem.

Może uda Wam się uchwycić "kawałem" zimy w kadrze.

Chętnie siedząc w ciepłym mieszkaniu pooglądałbym ładne fotki, bo o grzybach chyba na razie trzeba zapomnieć.

(nie wiem tylko co na to ADMIN?)

Na początek wrzucę swoje, z dnia wczorajszego.

od paź.2007

2. Malowane mrozem !
14.gru.09 15:07
Jan Smyczek "emeryt57"

U nas od soboty lekki mróz, ale śniegu tyle co nic. W sobotę byłem w lesie z zamiarem znalezienia zimówek, ale zamiast nich znalazłem jakieś nieznane mi grzybki. Wstawię dzisiaj (później) fotki to będzie też o grzybach a nie tylko o urokach zimy. Zimówki, boczniaki i inne zimowe grzybki powinny być dalej. Nadrzewnych typu hubaki, wroślaki, pniarki czy jak ich tam zwał jest cale mnóstwo.

od paź.2007

3. Malowane mrozem !
14.gru.09 15:31
Jan Smyczek "emeryt57"
/image {zim1
/image {zim2
/image {zim3

Jak nie zimówki to co... hełmówki obrzeżone?

}

}

Trzymam w zamrażalniku. Wyrzucić?

}

od paź.2007

4. Malowane mrozem !

A co, zamierzasz je jeść (hełmówki)? :)

A poważnie, to są to jakieś kruchaweczki, tak na 99%. Zatem do kosza.

od paź.2007

5. Malowane mrozem !
14.gru.09 15:58
Jan Smyczek "emeryt57"

Dzięki. Liczyłem na zupę z zimówek, może z łuszczaka zmiennego. Wiem, że hełmówki są jadalne jednorazowo:-)) Kruchaweczki wylądowały w koszu.

od wrz.2008

6. Malowane mrozem !
15.gru.09 22:09
"chrisfir"

mrozem malowane

pejzaż ze szronem

zmrożone zarodniki

winter intersection

zarodniki jeszcze sie zdazyły wysypać

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji