bio-forum.pl

Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2007
#0

1. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami
11.paź.10 21:20
Piotr "koszmiks"

Cóż to? W młodniku rosło.

od mar.2006
#0

2. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami

od mar.2008
#0

3. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami

od paź.2009
#0

4. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami
12.paź.10 00:39
Sławomir Bursa "hawek"

Rycerzyk czerwonozłoty, u nas nazywano również "tłuściochem", nie jadłem, ale na pewno jadalny, podobno niezbyt smaczny. W tym roku kilka spotkałem w lesie, rosną grupami.

od lip.2008
#0

5. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami
12.paź.10 07:55
Teresa Filipowiak "tessa"

Nadaje się do dodania w małych ilościach do innych grzybów, w dużych zepsuje ich smak

od lip.2004
#0

6. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami

Ponieważ w tym roku b. licznie owocnikowały, zrobiłem w tym roku kilka małych, eksperymentalnych słoiczków z różnymi dodatkami (papryka, koncentrat pomidorowy itp).

Dla mnie, po obgotowaniu mają taki lekko ziemisto-stęchły smak.

Parę lat temu, gdy były zrobione w czystej delikatnej zalewie, ten niezbyt przyjemny (dla mnie) posmak pozostawał.

Jak grzyby trochę "poleżakują" sprawdzę czy dodatki coś pomogły.

od kwi.2004
#0

7. Bordowo-czerwony z żółtymi blaszkami
12.paź.10 10:26
Jolanta Kozak "jolka_bf"

Ja kilka zamarynowałam z innymi. Zobaczę.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji