bio-forum.pl

Panaeolus semiovatus?

bez logowania - można przeglądać

od gru.2003

1. Panaeolus semiovatus?

Słone łąki w Rezerwacie Beka. Na zeszłorocznych odchodach bydlęcych kilkanaście owocników.

Siedlisko

owocniki

Mam suszki

od wrz.2005

2. Panaeolus semiovatus?

Prześlij koniecznie

od maj.2009

3. Panaeolus semiovatus?

ale fajne!!!:-)))

od gru.2003

4. Panaeolus semiovatus?

eeeee takie gówniane grzyby:-)))

od maj.2009

5. Panaeolus semiovatus?

ale pewnie jakiś ciekawy gatunek?

przeglądałem trochę ten rodzaj ale ten gatunek wygląda całkiem nieznajomo?

oczywiście jak dla mnie, muszę wybrać się na pastwiska, tylko niech przestanie "parzyć" słońce, na razie pod tym względem tragicznie.

(wypowiedź edytowana przez mirek63 17. maja. 2013)

od gru.2003

6. Panaeolus semiovatus?

Dwa lata temu jak "robiłem" ten rezerwat znalazłem identyczne na końskich odchodach. Nie wiem, czy twórca substratu ma wpływ na gatunek kołpaczka:-) Co ciekawe znalazłem tam czubajkę kanię-tak myślałem ale to mogła być inna Macrolepiota-drzew zero. Musze niestety poczekać na koniec sezonu lęgowego ptaków aby legalnie łazić po rezerwacie poza szlakiem

od maj.2009

7. Panaeolus semiovatus?

jak widzę u ciebie też niebo bezchmurne ale może temperatury nieco niższe (u mnie w cieniu prawie 30) no i powietrze na pewno bardziej wilgotne, moje wyże zza wschodniej granicy są bezlitosne:- (

wszystko wysuszają w mgnieniu oka:- (

od gru.2003

8. Panaeolus semiovatus?

Nad morzem największą posuchę robi wiatr... wieje 300 dni w roku:- (

od wrz.2005

9. Panaeolus semiovatus?

Panaeolus semiovatus v. semiovatus

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji