bio-forum.pl

8megowe cyfrówki

bez logowania - można przeglądać
fotografowanie metody

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. 8megowe cyfrówki
27.sty.05 19:32
"phalops" (b/log.)

Jaki aparat byscie doradzili?

Czy ktoś zna coolpix'y 8700 i 8800. Są jakieś różnice między nimi, istotne w makrofotografii?

I od drugiej strony, doradzalibyście wybór innego aparatu niż coolpix? Z jakich powodów?

Nie zamierzam kupować lustrzanki :)).

od sie.2002

2. 8megowe cyfrówki
30.sty.05 12:39
"pimpek"

Ja używam SONY DSC-F828 sony.pl

i mam mieszane odczucia. Aparat ten ma kłopot z ostrością i nie jest to tylko moja opinia.

Ale pytanie podstawowe: czy szukasz aparatu do makro, żeby pstrykać grzybki, czy "wogóle"? Bo jeśli "wogóle", to (nie wyganiając Cię broń Boże) są fora poświęcone tylko foto i tam uzyskasz pełniejszą RE:

3. 8megowe cyfrówki
31.sty.05 19:53
"phalops" (b/log.)

Mogę tylko powtórzyć to co już napisałem. Pytam o zalety i wady Coolpix'ów w makrofotografii.

Coolpixy są porównywane z kilkoma innymi 8megówkami, ale prawie nic pod kątem makrofotografii. No i ponownie czy 8800 coś w tym temacie wnosi?

4. 8megowe cyfrówki
2.lut.05 18:10
"phalops" (b/log.)

To może inaczej. Nie wiem jak działa makro. Czy większy zoom optyczny może być wykorzystany przy robieniu zdjęć makro (zdjęcia z większej odległości).

Czy mechanizm antywstrząsowy będzie wspierał robienie zdjęć makro z ręki.

Zamierzam robić nie tylko grzyby :)), dlatego z ręki, ale trochę dłuższe czasy.

phalops

od kwi.2001

5. 8megowe cyfrówki

Nie znam tych modeli. Proponuje www.google.pl[google.pl] i zapytać a potem poczytać.

Polecam też testy w www.dpreview.com[dpreview.com].

Na Twoje pytania mogę odpowiedzieć tylko "być może". Aby być pewniejszym sam musisz przeanalizować modele i ich możliwości (materiałów w internecie jest full). No chyba że ktoś wcześniej już takie dokładnie jak potrzebujesz analizy zrobił i gdzieś to napisał.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji