bio-forum.pl

To warto przeczytać...

bez logowania - można przeglądać

od lis.2005

1. To warto przeczytać...
31.paź.15 15:35
Marek Ciszewski "grant"
Gwiazda wieloporowata 1
Gwiazda wieloporowata 2
Gwiazda wieloporowata 3
Gwiazda wieloporowata 5
Gwiazda wieloporowata 6

Sprawa dotyczy Gwiazdy wieloporowatej (Myriostoma coliforme) znalezionej w Goszczanowie. Fakt ten został odnotowany w zeszytach naukowych Katedry Taksonomii Roślin i Ochrony Przyrody Wydziału Biologii Uniwersytetu Gdańskiego - Acta Botanica Cassubica.

Gratulacje dla 'borsuka' i 'mirki2'

od lis.2008

2. To warto przeczytać...
31.paź.15 21:16
ala mikołaj "wink"

a pewnie, że brawa :)

od gru.2003

3. To warto przeczytać...

Nie klaskaj tylko czekamy na publikacje o Russula :)

od lis.2008

4. To warto przeczytać...
31.paź.15 21:56
ala mikołaj "wink"

Mirki, zejdź na ziemię: D Waszemu duetowi to pięknie wychodzi (nie wspominając o naszych forumowych doktorach (nie doktórach jak to nowo dowodzący ostatnio powiedział), a ja jakbym się zabrała, to ani be ani me: D Ile pracy trzeba włożyć, żeby z iluś tam słów powstała taka praca, za malutka jestem, szacun :)

od mar.2007

5. To warto przeczytać...

o kurcze - nie sądziłem ze to taki żadki okaz i jestem w stanie pokazać dokładnie miejsce gdzie coś takiego wyrosło w tym roku w okolicach Sławy w lubuskim ( w lekiej trawie na piaszczystym podłożu na nasłonecznionym skraju lasu)

od maj.2003

6. To warto przeczytać...
6.lis.15 08:59
Anna Kujawa "AniaK"

Możesz sfotografować i wrzucić zdjęcia tu, na forum?

od mar.2007

7. To warto przeczytać...

Na zdjęcia już za póżno tym bardziej że w tych miejscach tylko bywam sezonowo a jak dla mnie niestety jest juz po sezonie - w przyszłym roku spróbuje zrobić dokładne głoszenie ze zdjęciami jeśli będę miał szczęście. Tymczasem wklejam link do mapy z orientacyjną lokalizacją.

google.pl

Okaz rósł na południowym skraju lasu przy widocznej piaskowej drodze mniej więcej na środku widoku

od maj.2003

8. To warto przeczytać...
6.lis.15 10:11
Anna Kujawa "AniaK"

ok

dzięki

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji