bio-forum.pl

Czy jeszcze warto?

bez logowania - można przeglądać
#2

użytkownik obecnie bez konta na forum

1. Czy jeszcze warto?
20.mar.07 11:09
Adam Chomicki ("cynthia")

Witam,

mam hale o powierzchni 900m2. Czy warto jeszcze zająć się przemysłową uprawą boczniaka? Hala znajduję się w woj. mazowieckim (około 100km od Warszawy). Co sądzicie o przemysłowej uprawie bocznia w tym woj. czy są tak duzi odbiorcy? czy są dobre jakościowo kostki? czy możecie zrobić kryptoreklamę firm (odbiorców jak i dostawców)? jeśli post narusza regulamin proszę o PW a nie blokowanie konta na 100% poprawię post :)

dzięki i liczę że pomożecie mi w podjęciu decyzji

od paź.2005
#0

2. Czy jeszcze warto?

Rozpoczęcie działalności - to wydatki i dobre rozpoznanie rynku. Wszystko warto robić, byleby fachowo. Mieć halę i chęci - to trochę za mało. Trzeba mieć sporo gotówki, aby przetrwać okres rozruchowy firmy - to nic innego jak inwestycja w byznes plan.

Czy boczniak? Czy pieczarka? Tego typu produkty są już masowo w sklepach i za grosze kupowane przez wielkie sklepowe giganty - tyle, że w dużych ilościach. Czy się to opłaca? Skad my to mamy wiedzieć?

Od kilku lat, zauważyłem, że społeczeństwo nasze bardzo się postarzało. Dominuje grupa ludzi, którzy praktycznie walczą z różnego typu chorobami. Może trzeba byłoby zaryzykować i rzucić na sklepy grzyby zdrowotne?

shiitake.pl

To zaledwie przykład. Mam nadzieję, że trochę pomogłem.

No i jeszcze jedna uwaga. Na caym świecie sprzedaje się produkt gotowy. U nas w Polsce wytwórcy uparli się na półprodukt lub produkcję materiału do produktów już gotowych. Dużo się na tym traci.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji