bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Kolczak rudawy -kulinarnie
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) « Archiwum « Archiwum 2010 «
i

#61
od sierpnia 2008

2010.08.22 15:43 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Slawomir P (olafur)
Pierwszy raz nazbierałem cala miskę i zastanawiam się jak można go przyrządzić. Słyszałem opinie, ze można go zrobić w ten sam sposób co pieprznika.
Dzisiaj na obiad wykorzystam go jako dodatek do duszonej wołowiny z cebula i śmietana.
A resztę zamarynuje.
Jakieś inne pomysły, jak można go wykorzystać?

#2956
od października 2005

Pięknie to wygląda, ale ja ich jeszcze nie spotkałem. Nic nie mogę poradzić - fotki apetyczne - brawo!!!

#38
od września 2007

Marynowane są smaczne i nadają się do tego - pozostają ścisłe i al dente, takie w sam raz na ząb:).

Możesz też obgotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić, w woreczki i do zamrażarki. Jako element farszu do np. pizzy również się sprawdzają:).

Pozdrawiam
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) « Archiwum « Archiwum 2010 «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji