Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Jak przyrządzić gąsówkę mglistą?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «

#5
od października 2012

2012.10.18 16:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łucja Pyda (luce)
Witam serdecznie. Jestem tutaj zupełnie "świeża". U mnie w lasach pojawiły się masowo gąsówki mgliste.Wiem ,że jest to grzyb jadalny ale nie przyrządzałam z niego jeszcze żadnej potrawy.Proszę mi doradzić co można z tego grzybka przyrządzić?Wygląda trochę jak boczniak....może tak jak boczniaka?
i

#5677
od kwietnia 2004

2012.10.18 19:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ja obgotowuję 15 minut i marynuję. Inaczej jej nie jadam.
Ona ma bardzo nieprzyjemny zapach przy gotowaniu, wiesz o tym?
Kiedyś się mówiło, że potrafi zaszkodzić.

#7
od października 2012

2012.10.18 23:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łucja Pyda (luce)
Dziękuję za poradę,spróbuję zrobić w marynacie jeśli smród mi nie przeszkodzi....

#5678
od kwietnia 2004

2012.10.19 10:51 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Gotuj 15 minut przy otwartym oknie. Odcedź. Wodę wylej, a gąsówki zalej zalewą octową.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji