bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Ostatki grzybowe?
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
i

#3951
od października 2005

Dosłownie resztki. Podgrzybki już w stanie krytycznym. Jeszcze można cos wrzucić do kosza, ale jako materiał do suszenia.
Tych małych - tylko dwie sztuki.



Dużo jeszcze surojadek - wiadomo, w naszym rejonie nie są zbierane.





Znalazła się kania, niech sobie rośnie i rozsiewa, za rok pewno będzie ich więcej.



W jednym miejscu - kolonia gąski zielonej.



Było kilka sarniaków - nie byłem w lesie, gdzie można ich się spodziewać więcej.
Prawdziwki - to już też końcówka. Zostały na mojej trasie spacerowej zaledwie dwie sztuki - widocznie ktoś ich przeoczył.




Prawdę pisząc, wybrałem się do lasu po pieprznika trabkowego. Niestety - jeszcze go u nas nie ma. Podeszłem też do płotu, gdzie wstawiłem borowiki wrzosowe w celu wysiania zarodników. Nadal tam są i już poważnie się zestarzały.




Dwie godziny spaceru po lesie. Efekt - :



Nic dodać, nic ująć. Jutro trzeba pojechać na ryby :-)

#900
od marca 2008

Śliczne grzybki, zwłaszcza prawuski :-)
i

#3953
od października 2005

Wieje, mży albo kropi - wędkarstwo na dzisiaj niestety - odpada.
Jesień już jest widoczna. Żółte liście nie tylko na drzewach, ale coraz więcej ich na ziemi. Mój stawek ( zbiornik przeciwpożarowy ) w połowie zasypany pływającymi żółtymi liśćmi.

(wypowiedź edytowana przez old_rysiu 23.października.2015)

#26
od września 2015

Kaszuby to Kaszuby. Ten sezon był (chyba jeszcze trwa) bardzo udany. Niestety, w centrum kraju bardzo słabo, choć teraz coś się ruszyło, ale chyba zbyt późno na solidne grzybobrania. Serdecznie pozdrawiam wszystkich grzybomanianków - Kaszubów szczególnie. A zdjęcie pochodzi jest "dzisiejsze" i pochodzi z lasów z okolic Gostynina.grzybeczki
« » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 01 października 2016) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji