Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Ucho bzowe
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) «

#500
od marca 2014

2016.10.22 21:37 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Krzysztof Komar (komarek)
Nie jadam innych grzybów od tych "oklepanych", ale posiadam piękne stanowisko uszaka. Jak przyrządzacie te grzyby? Może się skuszę.
i

#3002
od marca 2010

2016.10.22 22:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Umyte, pokrojone w paski, rzucone na zeszkloną cebulkę, podsmażone z nią jeszcze parę... naście minut, osolone, opieprzone. D
dodane śmietany lub jogurtu, dodatek do ziemniaków.

J.w plus dodany bulion warzywny lub mięsno-warzywny, żeby zakrył, duszone kilkanaście minut, pół h, dodana pasta pomidorowa, majeranek, przeciśnięty czosnek, mięso, jeżeli się robiło z rosołu, pokrojone w paski, zaklepane łyżeczką mąki z wodą, jak flaki.

J.w. dodane do każdej gęstej zupy, np. krupniku.

J.w dodatek do pizzy.
J.w. dodane do zupy "chińskiej".
J.w. dodane do Tajskiego curry.

Wszystko można z nich robić, mają bardzo przyjemną konsystencję, ale niewiele smaku :-)

#501
od marca 2014

2016.10.24 15:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Krzysztof Komar (komarek)
Ok. Dziękuję.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Grzybobranie « starsze wątki (do 03 września 2017) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji