Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Jakie grzyby na topoli kanadyjskiej, jabłoni, czereśni?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 19 listopada 2019) «

#1
od listopada 2019

2019.11.03 23:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin M (marcin_m1991)
Witam,
1. Zdjęcia niezbyt wyraźne, ale czy da się coś powiedzieć o tym grzybie? oba zdjęcia pochodzą z jednego egzemplarza. Niestety trochę niewyraźne.
1. Topola kanadyjska1. Topola kanadyjska
2. Kolejne pytanie o grzyba w odziomku jabłoni.
2. Jab³oñ
3. Konary czereśni
3. czereœnia

#330
od listopada 2017

2019.11.05 23:23 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jan Kowalski (jankowalski)
Na pierwszym prawdopodobnie maślanki/kruchaweczki/łuskwiak zmienny, trudno powiedzieć przy takim zdjęciu. Na drugim wyglądaja na opieńki, a jak nie opieńki, to łuskwiaki.

(wypowiedź edytowana przez jankowalski 05.listopada.2019)

(wypowiedź edytowana przez jankowalski 05.listopada.2019)

#805
od września 2012

na jabłoni - opieńka
na czereśni - moim zdaniem pniarek
i

#5802
od lipca 2005

2019.11.06 15:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Grazyna Domian
Nie widzę na tych zdjęciach niczego, co by przypominało opieńki. Moim zdaniem: na 1 zdjęciu może być maślanka wiązkowa, na 2 - jakiś drobnołuszczak, na 3 - łuskwiak nastroszony lub rdzawołuskowy, na 4 i 5 - pniarek obrzeżony.

#6
od października 2019

2019.11.06 19:12 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Tomasz Sutkowski (szotar)
Na zdjęciu trzecim może być łysak wspaniały.Przy okazji pozdrawiam pana Jacka Nowickiego.

#7260
od września 2005

Na zdjęciu 3 jest łuskwiak, najpewniej nastroszony. Łysak wygląda inaczej.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2019 « starsze wątki (do 19 listopada 2019) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji