Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Pytania o Tęgoskóra
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «

#15
od sierpnia 2007

2007.09.02 18:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
Witam

Mam pytanko odnosnie tegoskora.
Jak to w koncu jest czy jest on jadalny?
W sensie jadalny mysle o zmieleniu np kilku egzamplarzy i uzywanie go raczej jako przyprawy w nie duzych ilosciach.
Co wy na to?
Przeczesywalem zakatki forum i jedni mowia ze ich babcie od zawsze tego uzywaja jedni ze nie odwazyli by sie.
A ja sam juz w koncu nie wiem !
i

#3968
od kwietnia 2004

2007.09.03 10:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Nie próbowałam. W moim atlasie pisze, że niewielkie ilości sproszkowanego tęgoskóra nadają potrawom wspaniały aromat. Już dawno miałam zamiar spróbowac, ale jakos tak zeszło. Jak nie zapomnę - dam znać po konsumpcji. Na pewno z tego świata.

#19
od sierpnia 2007

2007.09.03 17:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
Mam zasuszony caly no prawie caly sloiczek i wlasnie tak sie waham ale skoro szczypta nadaje tak pieknie grzybowego aromatu to chyba jednak sie skusze :D
Chyba bede pierwszy :P
Oczywiscie kazdy post mile widziany ! :)

#6036
od maja 2003

2007.09.12 09:05 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
Jest niejadalny, w większych ilościach trujący. Od szczypty nawet żoladek Cię nie zaboli.

#31
od sierpnia 2007

2007.09.12 11:47 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
Przyprawilem nim kilka potraw i musze powiedziec ze nic sie nie stalo zapach strasznie intensywnie grzybowo grzybowy :-)

jednym slowem dobra przyprawka !
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji