Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Rydz ? :)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «

#24
od sierpnia 2007

2007.09.08 17:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
Witam

Wybralem sie do lasku bylem juz na koncu mojej wyprawy a tutaj prosze ...
Czy to jest mleczaj rydz ?
Porownalem ze zdjeciami i opisem i na nic innego mi nie pasuje...
Moj 1 rydz w zyciu .
Nigdy nie mialem okazji mu sie przyjzec na zywo i prosze ...

1
2
3
4

#25
od sierpnia 2007

2007.09.08 18:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
dodam ze po kilkunastu minutach troszeczke w miejscu naruszenia blaszek jakby zrobil sie ciemniejszy.

#124
od września 2006

Rydz.

#690
od listopada 2006

Dokładnie:-)

#26
od sierpnia 2007

2007.09.08 19:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
ooooooooooooooooooooooooooooooooooo nie wierze ! hehehhhehe :)
i

#4064
od kwietnia 2004

2007.09.09 10:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Na pewno smaczny i jadalny mleczaj. Ja nie rozróżniam tych rydzów, jodłowych i późnojesiennych, pewnie powinnam się wstydzić, ale podchodząc do tematu konsumpcyjnie - nie ma to większego znaczenia.

#27
od sierpnia 2007

2007.09.09 13:45 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

kutaho
konsumpcyjnie mam na mysli jakis dobry przepis lub pomysl jak takiego rydza/rydze przyzadzic :)
1 raz w zyciu znalazlem rydza wiec doswiadczenia w przyzadzaniu kompletnie mi brak :D
heheheh jakby ktos mial jakis dobry/sprawdzony sposob na rydza bede bardzo wdzieczny.
dodam ze nie wiem jak to okreslic u mnie rydza podobno najsmaczniejszego grzybka w polsce w okolicy nie widziano od bardzo dawna ( co roku niby tylko slyszalem zawsze ze zbieraja rydze ale jakos nibgdy go nie moglem zobaczyc na zywo) a tutaj prosze rydz gdyby nie to forum nigdy bym go nie sprawdzil ani nie zrobil fotki hehehe :)

ktos kiedys pisal ze jak raz wejdziesz na to forum to nigdy nie przestaniesz/wyjdziesz - TO PRAWDA !!! :)

z gory dziekuje tez za wszystkie odpowiedzi/oznaczenia ktore piszecie :D sa bardzo pomocne tak jak w tym przypadku :)

eloooo do kolejnego posta

^_____^
i

#4075
od kwietnia 2004

2007.09.10 10:35 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Kutaho . Tu mamy też dział W kuchni. Tam pytaj o przepisy kulinarne. Najpierw ich jednak poszukaj.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2007 « Archiwum 2007 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji