Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
mleczaj
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 sierpień «

#96

2005.07.27 00:19 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Kalisiak (phalops)
po przełamaniu mleczko lało się obficie, również na skutek dotknięcia blaszek.
zaryzykowałem ;) i spróbowałem mleczka, czy ja to umiem opisać? smak mączny, początkowo łagodny, po kilku chwilach dość ostro piekący w język.
nie więcej nie wiem, zeznałem wszystko :((



#123

2005.07.29 23:30 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Kalisiak (phalops)
nic ........? nie wart nawet słowa?

#276

2005.07.29 23:33 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dariusz Litwiński (alej)
eeee, to chyba trudna sprawa ...
i

#807

Myślę, że to mleczaj biel (Lactarius piperatus).
Ma biały miąższ, skórkę z ochrowymi plamami i dodatkowo popękaną. Skoro samo mleczko (bez miąższu) było ostre, to wskazuje to właśnie na ten gatunek.

#1515

2005.08.03 16:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
Też myślę, że to biel :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 sierpień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji