Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Majówka wiosenna?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2008 « Archiwum 2008 marzec «

#403
od września 2006

21.07.2007. Na leśnej drodze. Dokładnie nie pamiętam, ale smak i zapach chyba się szczególnie nie wyróżniał.

1
2
3
4

#22
od października 2007

2008.03.08 20:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Nowicki (gonzo)
nie sądzę-nie ta pora,a poza tym majówka intensywnie pachnie mąką,a smak jak dla mnie jest wręcz mdły.Być może to jakiś podblaszek

#6527
od maja 2003

2008.03.08 21:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Kujawa (ania)
albo wieruszka

#531
od października 2007

2008.03.09 04:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Paula Probucka (mykola)
Muszę się zapytać, bo trudno mi uwierzyć: Krzysztof, Ty tak po prostu sobie smakujesz, ZUPEŁNIE nie wiedząc, co to i z jakiej rodziny?...


(wypowiedź edytowana przez mykola 09.marca.2008)

#406
od września 2006

Jednak nie majówka, dziękuję. Ilości do moich prób smakowych są naprawdę znikome i przeważnie są wypluwane (na pewno te piekące i gorzkie). Mniej więcej
kojarzę te kilka silnie trójących grzybów, których próbowanie jest odradzane.
i

#4312
od kwietnia 2004

2008.03.09 11:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ja też wszystko smakuję, Paula.
Cóż - do majówki jest podobna. Może pomoże Ci to, co kiedyś napisały chyba Mirki, że dla nich to jest zapach... ogórkowy. Poza tym majówka jest zwarta, zbita, masywna. Dotyk ma tutaj ogromne znaczenie.
Ale ja z kolei zupełnie nie znam wieruszek.

#8
od października 2008

2008.10.18 11:14 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Kacper Kafel (janek)
Dzwonkówka trująca.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2008 « Archiwum 2008 marzec «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji