Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
grzyby rosnące na liściach
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «

#440
od sierpnia 2005

2005.10.04 21:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
na liściu buka , do 3mm
1
2
i

#1840
od sierpnia 2002

2005.10.04 21:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)

#446
od sierpnia 2005

2005.10.05 00:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
bardzo możliwe , a jednak...

Moje nie są "zbitą masą włosków" jak to jednoznacznie stwierdził Jacek Kalisiak.
Na zdjeciach, pod światło, zresztą widać, że porastają coś w rodzaju "wyrostka". można go przekroić, wewnatrz jest prawdopodobnie pusty, jutro zdjecia..

#459
od sierpnia 2005

2005.10.08 00:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
tak wygląda przekrój przez "wyrostek" na którym znajduja sie "włoski"
1

#460
od sierpnia 2005

2005.10.08 00:26 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
a to musi być w takim razie "goły wyrostek" ?
1

#461
od sierpnia 2005

2005.10.08 00:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
jeszcze raz przekrój
zdjecia niestety wyszły nieostre
1
i

#1863
od sierpnia 2002

2005.10.08 09:39 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
Ogoliłeś go !! !! <rotfl>
Czy larwa muchy wyszła od spodu, czy jakoś jej się umarło w środku ?

#468
od sierpnia 2005

2005.10.08 09:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Kruskal (anamorf)
w środku nikogo nie było, zresztą z drugiej strony brak wyjścia.........
wyrostek wydaje się być obustronnie zamknięty...
nie.. włoski musiały mu same odpaść
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2005 « Archiwum 2005 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji