Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Brązowy, blaszki kremowe
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2009 « Archiwum 2009 październik «
i

#46
od sierpnia 2009

Działka przydomowa, bez specyficznego zapachu, smak nijaki




#1163
od kwietnia 2004

To gąska (Tricholoma). Jakie drzewa rosły w pobliżu? Jaki był kolor miąższu po przekrojeniu?

#320
od sierpnia 2007

2009.10.08 15:08 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adam Maciejewski (luridus)
Tricholoma imbricatum?
i

#47
od sierpnia 2009

Brzoza, sosna, leszczyna, modrzew - działka jest wielogatunkowa. Miąższ po przekroju ciut / ale tylko ciut / kremowy
i

#48
od sierpnia 2009

link do miejsca, gdzie go znalazłam
http://www.galeria.nagrzy...rzyby/Zbychowo/

#322
od sierpnia 2007

2009.10.08 16:47 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adam Maciejewski (luridus)
Link nie działa, bez przekonania ale pozostaję przy swojej poprzedniej propozycji.
i

#49
od sierpnia 2009

Dziękuję, na oko Tricholoma imbricatum pasuje. Jeszcze raz link:
http://www.galeria.nagrzyby.pl/v/users2/EWF/porosty/grzyby/Zbychowo/
i

#326
od sierpnia 2007

2009.10.08 22:52 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adam Maciejewski (luridus)
I te wszystkie gatunki rosną na obszarze rzeczonej działki...?! szok Szczerze gratuluję i zazdroszczę zarazem wyhodowania takiego grzybowego habitatu.
i

#50
od sierpnia 2009

Właśnie wczoraj sprzedałam Zbychowo i dlatego zrobiłam inwentaryzację grzyboli. Nie robiłam na tej działce nic, kosiłam trawę raz w roku, jak poprzedni właściciele przez 12 lat. Teraz, niestety, to się zmieni, nowi własciciele zrobią z działki Wimbledon... i te cuda znikną. Płakać się chce, co zresztą robię.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2009 « Archiwum 2009 październik «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji