Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Na bzie czarnym
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 Maj «

#18
od kwietnia 2006

W parku na obumarłym bzie czarnym. Wydają się jakby zeszłoroczne, poskręcane, ale wrażenie to może być mylne, ponieważ owocniki te są elastyczne. Co to może być?

foto1

foto2

foto3

#1637
od września 2004

Stare uszaki bzowe.
i

#1266
od kwietnia 2004

Sebastian.
Na stare nie wygladają, raczej na podeschłe.:-)))
Dostaną wilgoci i będą znowu "piękne i młode".
Tadeusz.
Powróć w to miejsce, kiedy pogoda będzie bardziej wilgotna. Będziesz miał wtedy piękne zdjęcia.

#21
od kwietnia 2006

Serdeczne dzięki

#116
od stycznia 2006

...a po sesji zdjęciowej - siup na talerz ;)
i

#93
od marca 2006

:: Sałatka z uch bzowych i cebuli


Składniki: 30 dkg. świeżych uch, 40 dkg. cebuli, 10 dkg korniszonów, 2 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka koperku, kwasek cytrynowy, sól, pieprz.
Wykonanie: Grzyby umyć, ugotować, odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebule drobno posiekać i sparzyć wrzącą wodą, lekko zakwaszona kwaskiem cytrynowym. Jaja ugotowane na twardo i korniszony, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać zielonym koperkiem.
Zamiast świeżych grzybów można użyć 5 dkg. suszonych, które należy namoczyć i ugotować z ½ litra słodkiego mleka lub po prostu namoczyć w wodzie a następnie ugotować.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 Maj «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji