Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czernidłak pospolity
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 Maj «
i

#2993
od kwietnia 2004

2006.05.14 21:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Już też są u nas . Proszę, jakie dorodne:



i

#100
od marca 2006

Jak masz ich tak dużo, to ugotuj Jolu z nich atrament do piór. Kiedys gotowano je z goździkami i właśnie wyrabiano atrament - to były fajne czasy. Ja w każdymbądź razie jak na nie natrafię, to będę próbował :-)
i

#2994
od kwietnia 2004

2006.05.15 16:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Zjadłabym je raczej, niż ugotowała, ale byłam po piwku, więc nie chciałam ryzykować. Atrament mi niepotrzebny. Niech rosną. .
i

#102
od marca 2006

Oczywiście, niech rosną - masz rację. Ja też nieczęsto biorę grzybki do jedzenia, szkoda mi nawet maślaków POZBAWIAĆ "swojego domku". Piękniejsze są w naturze niż na patelni.
i

#34
od października 2005

2006.05.16 10:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Michał Klisowski (flyjok)
U nas w lasach kochłowickich (na jego obrzeżach) czernidłaki rosną grupami, ale ich nie zrywam. Jak są to znaczy, że sezon się rozpoczął!!!
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 Maj «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji