Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Muchomor czerwieniejący?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «

#12
od sierpnia 2009

Witam, zebrałem takie muchomory.Jako, iż to moja pierwsza konsumpcja tego gatunku, chciałbym jeszcze być upewniony opinią bardziej doświadczonych ode mnie.




A i pytanie, czy długo trzeba je smażyć po obgotowaniu?

#7543
od grudnia 2003

Smacznego.Ja smażę bez obgotowywania na masełku z olejem i dodaję tylko sół i pieprz
i

#5008
od kwietnia 2004

2010.08.11 17:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Ja nie obgotowuję nigdy żadnych grzybów przed właściwym przyrządzeniem. Muchomory czerwonawe najbardziej smakują mi w zupie z ziemniaczkami.

#386
od sierpnia 2007

2010.08.11 19:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adam Maciejewski (luridus)
Amanita rubescens jest gatunkiem jadalnym bezwarunkowo. Nie ma potrzeby jego obgotowywania, odlewania wody, itp.

#13
od sierpnia 2009

Dziękuję za porady.Większe kapelusze zostały usmażone w panierce i rzeczywiście mają bardzo dobry smak.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji