Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czy to maślak pstry? kształtem przypominają borowiki
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 wrzesień «

#1
od maja 2010

2010.09.14 15:23 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Pawel Haliasz (xoch)
Witam
Proszę o identyfikacje:

tu widać niebieskie przebarwienia
widaæ niebieskie przebrwienia









Prosiłbym o wspomnienie o ich wartości smakowej i do czego najlepiej się nadają.

pozdrawiam

#1834
od maja 2009

2010.09.14 15:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
niewątpliwie:-)
smacznego.

#885
od kwietnia 2007

2010.09.14 18:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Robert Puchalski (robert)
Młode zamarynować ,większe ususzyć :)

#37
od lipca 2010

on ci jest ;) tak, jak mówi Robert, albo zrobić sosik czy smażonką :)
i

#1162
od lutego 2007

Jak dla mnie super maślak nadający się do wszystkiego. Małe owocniki idealne do octu, duże do suszenia, smażenia, duszenia. Do octu najlepiej obgotować w pod przykryciem (ciemno). Wrzucać grzybki do gotującej osolonej wody z dodatkiem octu. Grzyb wtedy zachowuje dużo ładniejszy kolor (bardziej żółty) przez co w occie wygląda bardziej apetycznie.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji