Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
sromotnik bezwstydny
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 wrzesień «

#7
od września 2010

weekend spędzony w lesie więc wrzuce pare co ciekawszych okazów i przy okazji spytam o pare grzybów, bo blaszkowe dopiero ucze się odróżniać

ten oto sromotnik znalazł się akurt w camym centrum miasta w parku, na szczęście chyba nikt nie ma ochoty go zniszczyć (jakby miał to raczej by tam nie rósł)


#18
od września 2010

2010.09.19 14:43 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Kamil ZZZ (kmz321)
sromotnik. Ale się wygiął :) cuchnął?

#15
od września 2010

a nie wiem, robiąc zdjęcia nie wiedziałem z czym mam do czynienia (nie wiedziałem o 'specyficznym' zapachu) ;), jako ciekawostke dodam ze sromotniki były trzy, wszystkie 3 tak samo wygięte :)

#5
od września 2010

2010.09.19 21:09 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Gregor Kania (mu_homor)
Dzisiaj spotkaliśmy podobne "egzemplarze". Trzon - wygląda jak z pianki. No i grzybek rzeczywiście cuchnie.
G.
i

#568
od stycznia 2009

2010.09.19 22:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Sas (andrzej528)
Mirek, sprawdź kolor resztki jaja tuż przy ziemi(białe czy z odcieniami różowymi). Widziałem w tym roku wiele zarówno sromotników bezwstydnych jak i fiołkowych i wydaje mi się, że ten Twój to jednak fiołkowy, ale bez koloru jaja nie określę na 100%...

(wypowiedź edytowana przez andrzej528 19.września.2010)

#24
od września 2010

najwcześniej będe tam w przyszły weekend :(, jeżeli grzyby dalej tam będą (albo kolejne) zobacze i dam znać

#54
od września 2007

2010.09.20 09:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr (koszmiks)
Ale fallusy niewstydne :), ten drugi smardzopodobny :)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji