Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
"Skleroty" na ogonkach liści
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2011 « Archiwum 2011 marzec «

#1921
od grudnia 2007

2011.03.18 18:45 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Soboń (jacek_s)
17.03.2011 Pogórze Kaczawskie, na ogonkach i nerwach liści jesionu i klonu.






Znalazłem wcześniejsze wątki https://www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi?file=/33/10209.html , https://www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi?file=/33/327396.html ,dotyczący chyba tego samego tworu. Ktoś wie coś więcej niż tam już napisano??

#3691
od września 2006

2011.03.18 21:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Nie ma lituj się, trzeba obserwować co z tego wyrośnie. Patrz rodzaj Typhyla
i

#580
od października 2006

2011.03.20 20:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
A ja dziś znalazłam na szczątkach roślinnych podobne lub nawet takie samo. To jakiś podgniły zeszłoroczny liść, być może tataraku, bo dość szeroki i na podmokłym terenie.
Typhula
Typhula
Typhula

#3695
od września 2006

2011.03.20 21:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Rodzaj się zgadza, ale na resztę, czyli bardzo nitkowaty owocnik trzeba trzeba cierpliwie poczekać.
i

#849
od października 2006

2011.12.10 11:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
Nitkowate owocniki w końcu się pojawiły. Trwało to trochę od 20.03.2011. Dziś starałam się zrobić zdjęcia temu co wyrosło. Gdybym nie czytała wątku pod podanym wyżej linkiem, powiedziałabym że to jakiś przetrwalnik roślinny, bo bardziej mi to pasuje do rośliny niż do grzyba.
Typhula
Typhula
Typhula
Typhula
Typhula
Jeśli ktoś chce mogę podesłać.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2011 « Archiwum 2011 marzec «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji