Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
brazowy kapelusz, zolty trzon
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 wrzesień «

#1
od października 2005

2006.09.11 17:17 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
zapewne jakas odmiana podgrzybka lub borowika. po przekrojeniu natychmiast barwi sie na granatowo. jaki to grzybek i czy jest jadalny? zebralem kilka sztuk w lesie lisciastym :)

z boku

od dolu

zaraz po przekrojeniu

5 minut po przekrojeniu
i

#3281
od sierpnia 2002

2006.09.11 17:32 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
Cześc Dominik,

zapoznaj się proszę z tym postem: https://www.bio-forum.pl/messages/7/7.html#POST26632

Twój grzybek to Borowik omglony, smaczny grzybek :)
i

#2
od października 2005

2006.09.11 17:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Dominik Mowczko (natas)
ok biore sie do lektury. no i do smazenia naturalnie :-)
dziekuje za szybka odpowiedz.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2006 « Archiwum 2006 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji