Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
żółciak siarkowy - czy aby na pewno
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 13 maja 2014) «

#1
od maja 2014

2014.05.06 19:14 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Osiński (osasmark)
Witam.
Pierwszy raz nalazłem takiego grzyba w pięknym dzikim terenie.
Czy to na pewno grzyb jadalny.
Mam zamiar go zjeść.
Czy można ten grzyb z czymś pomylić ?na wierzbie

#11367
od grudnia 2003

Musi być młody, miękki i dobrze usmażony. Smacznego

#2
od maja 2014

2014.05.10 18:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Osiński (osasmark)
Dzisiaj "zebrałem" spory kawałek. Jest miękki, kroi się jak masło.
Pięknie pachnie.
To co zebrałem to jakieś 1/20 całości.zbiór

#3
od maja 2014

2014.05.11 11:45 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Osiński (osasmark)
Obgotowany w osolonej wodzie, wycięty kotlecik, posolony, popieprzony i usmażony jak kotlet schabowy (jajko, bułka tarta).
Naprawdę smaczny.
Przesyłam foto.na talerzu

#5836
od kwietnia 2004

2014.05.12 12:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Jeszcze był miękki? Moje już były zbyt łykowate na kotleciki.

#947
od listopada 2008

2014.05.12 14:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
a to mnie ostatnio zaskoczył mój mąż stwierdzając, że on woli takie bardziej twarde i żeby mu tych miękkich nie dawać :D
ma czuć, że coś gryzie ;)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 13 maja 2014) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji