Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czy to szatan?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 08 września 2014) «

#1
od września 2014

2014.09.01 10:37 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jakub (kubolix)
Witam szanownych forumowiczów. To mój pierwszy post na tym forum więc proszę mi wybaczyć ewentualnego łamania netykiety :-) a temat jest dość ważny, ponieważ grzyby, które są na załączonym obrazku znalazły się już w moich słoikach :-) Czy rozpoznajecie tego grzyba? Jest on jadalny? (sam się nie znam na grzybach, zbierała je osoba, która podobno doświadczenie w tym ma). Odłamałem kawałek polizałem i nic nie piekło.

#4833
od maja 2006

Moim zdaniem to kożlarz babka, całkiem jadalny :-)

#7179
od maja 2009

2014.09.01 10:41 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Też tak uważam... nie musisz słoika wyrzucać:-)

#2
od września 2014

2014.09.01 10:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jakub (kubolix)
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie możliwe jest, że 7 słoików zamarynowanych grzybów nie pójdzie do kosza. :-)

#10192
od września 2006

2014.09.01 14:46 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Jeśli się pomyliłeś to po skosztowaniu potrawy co najwyżej się rozgoryczysz. Ani lekarz ani tym bardziej grabarz nie będą mieli nic do roboty.

#3
od września 2014

2014.09.02 10:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jakub (kubolix)
Próbowałem jednego z nich przed zamarynowaniem i nie był piekący ani gorzki więc chyba nie dam im zarobić :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 08 września 2014) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji