Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
porowata tapeta
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 14 listopada 2014) «
GREJ252081

#1374
od listopada 2008

2014.11.11 18:24 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
na gałązce sosny (prawdopodobnie)
reakcja z KOH najpierw kolor oliwkowy, potem brązowy


#7775
od maja 2009

2014.11.11 18:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)

#1990
od maja 2002

2014.11.12 01:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Darek Karasiński (olaras)
możliwe, że jest to jakiś gatunek z rodzaju Anomoporia, jeśli masz suchy okaz mogę to sprawdzić

#1384
od listopada 2008

2014.11.12 10:33 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
oczywiście, że mam i z chęcią wyślę :)
i

#1993
od maja 2002

2014.11.26 11:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Darek Karasiński (olaras)
Niestety dałem się nabrać. To nie jest Anomoporia tylko dość pospolita Schizopora radula, która zazwyczaj jest na drewnie drzew liściastych, ale występuje też (nieczęsto) na iglastych, między innymi (tak jak w tym przypadku) na sośnie.

#7092
od sierpnia 2002

2014.11.26 11:43 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Imię i nazwisko (pimpek)
Patrząc na to, że suszka na sprawdzenie nie czekała nawet dwóch tygodni - to albo byłeś bardzo ciekaw tej kolekcji, albo masz dużo wolnego czasu (druga możliwość jest podana tylko po to, żeby pasowała składnia albo-albo :D)

#1439
od listopada 2008

2014.11.26 13:31 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
no i piknie :)
ech, żałuję, że nie przemyciłam Ci więcej nadrzewnych (za Twoją zgodą oczywiście), ja się za nie raczej nie zabiorę :D
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 14 listopada 2014) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji