Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Agaricus bisporus?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 1 maja 2016) «

#1019
od czerwca 2014

25.04.2016. Skraj pastwiska, w miejscu składowania bel słomy. Podłoże bogate w azot. Około 10 owocników. Do 11 cm średnicy. Zapach "pieczarkowy". Trzon w przekroju poprzecznym czerwono przebarwiający się.
i

#1964
od marca 2010

2016.04.26 15:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
E, słabo pilnowałeś i już sypnęły zarodnikami :-( A tak, miałbyś fajny obiadek ;-)

#1020
od czerwca 2014

Wiesz Beatko odkąd w ramach "myko-edukacji" dowiedziałem się o zawartej w grzybach chitynie, tak koszmarnie kojarzą mi się z owadami, że straciłem apetyt. ;-) :D Lubisz jeść owady? :D

#2413
od listopada 2008

2016.04.26 16:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

ala mikołaj (wink)
Ale je wysypało, albo wcześniej nie zauważałam, bo dzisiaj u siebie znalazłam w trzecim miejscu.

#10893
od maja 2009

2016.04.26 17:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Ponoć owady są bardzo pożywne i zdrowe ale mimo wszystko cieszę się, że w naszej kulturze nie ma tradycji ich spożywania.
Co zaś do grzybów, to gdybyś nawet napisał, że zawierają azbest, to i tak ich ze swojej diety bym nie wykreślił:-)

#86
od grudnia 2015

Przypuszczam, że każdy kto zjadł czereśnie (jeśli lubi je) zjadł również to "pożywne białko" nie wiedząc o tym :-D

#5042
od września 2005

poproszę
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 1 maja 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji