Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Uczę się żółciaków ;)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 04 lipca 2016) «

#27
od października 2007

2016.06.02 21:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łukasz Wrona (kawrona)
Dobry wieczór!
Od jesieni węszę za żółciakami siarkowymi, chciałbym mieć jednak pewność, więc liczę na Państwa wiedzę:
pierwsze stanowisko z zeszłego tygodnia - dzika czereśnia "w polu" - nie badałem owocników...




- dziś przy spacerze - leśna czereśnia




i bliżej - zapach intensywny - nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się z purchawką - kruchy wilgotny - niestety zamieszkały :) wysoka zawartość białka - może innym razem skosztuję :)




Jak zwykle proszę o oznaczenie :* i sposoby smakowania.

#2185
od marca 2010

2016.06.02 22:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Żółciak, ale stary. Nie jedz. Możesz mieć problemy gastryczne, bo ciężkostrawny się robi w tym wieku.

#28
od października 2007

2016.06.02 22:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Łukasz Wrona (kawrona)
Beata masz gdzieś przykładowe zdjęcie jakie są najsmaczniejsze?

#177
od sierpnia 2005

2016.06.02 22:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Pimpek (pimpek_m)
Żółciak, ale stary. Jedz ze smakiem, ale poszatkuj jak kapustę do kiszenia i wymieszaj z sałatka warzywną, bo ciężkostrawny się robi w tym wieku.

#4073
od lipca 2004

2016.06.02 23:35 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
W tym wieku, to nie warto (chyba?) żyć ;-)
Ale żółciaków szukłbym młodszych :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 04 lipca 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji