Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Czy to Gołąbek winny ?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 29 sierpnia 2016) «

#2
od sierpnia 2016

2016.08.20 16:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Paweł Popowicz (pawelp7)
Chyba lekko było czuć śledziem ale nie wiem może sobie to wmawiam.

#14023
od września 2006

2016.08.20 21:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Oznaczanie gołąbków do celów naukowych jest bardzo koszmarnym zajęciem. Oznaczanie do celów konsumpcyjnych banalnie proste. Według Władysława Wojewody tylko w tym rodzaju sprawdza się kryterium smakowe. Łagodny smak - nadaje się na patelnie. Smak ostry, piekący lub gorzki, względnie nieprzyjemny zapach oznaczają, że grzyb jest na pewno niejadalny, może być trujący.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 29 sierpnia 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji