Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Na korze martwej iwy
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 16 listopada 2016) «

#86
od sierpnia 2013

2016.11.09 18:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Ryś (andreaskot)
Malutki o średnicy max około 0,5 mm. Na przewróconej 30 letniej iwie na skraju lasu mieszanego świeżego.

#3103
od marca 2010

2016.11.09 18:30 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Naprawdę 0,5 mm? Czy chodziło Ci o pół cm?

#87
od sierpnia 2013

2016.11.09 19:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Ryś (andreaskot)
Przepraszam chodzi o 0,5 cm!!!

#5690
od września 2005

Hymenoscyphus conscriptus?

#5809
od września 2005

to ten gatunek
data zbioru, lokalizacja?

#110
od sierpnia 2013

2016.11.29 22:06 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Ryś (andreaskot)
Data zbioru 10.11.2016
Woj. warmińsko-mazurskie, powiat Mrągowo, gmina Piecki, Nadleśnictwo Strzałowo, L-ctwo Piersławek oddz.214n - na skraju lasu przy drodze leśnej na martwej iwie. 300 m na E od Piecek.
Jak by można parę słów o występowaniu w Polsce. Takie informacje potrzebne mi są do zamieszczenia na stronie N-ctwa. Będę wdzięczny jak mi to napiszesz na mój adres upupa@op.pl.

#111
od sierpnia 2013

2016.11.29 22:08 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Andrzej Ryś (andreaskot)
Data zbioru 10.11.2016
Woj. warmińsko-mazurskie, powiat Mrągowo, gmina Piecki, Nadleśnictwo Strzałowo, L-ctwo Piersławek oddz.214n - na skraju lasu przy drodze leśnej na martwej iwie. 300 m na E od Piecek.
Jak by można parę słów o występowaniu w Polsce. Takie informacje potrzebne mi są do zamieszczenia na stronie N-ctwa. Będę wdzięczny jak mi to napiszesz na mój adres upupa@op.pl.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 16 listopada 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji