Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Siedzuń sosnowy, szmaciak?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2017 « starsze wątki (do 30 września 2017) «

#1
od września 2017

2017.09.27 19:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Hubert Miecho (huberthm)
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.

Chciałbym was zapytać czy to co znalazłem na pewno jest tym co myślę. Jestem prawie pewny, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Te fałdki (listki) na zdjęciach znalezionych w internecie są raczej gładkie (chodzi o rant). W moim są tak jak by postrzępione, jak by pazurki. Czy ten grzyb jest jadalny? Jak go przyrządzić? Zdjęcia poniżej :

https://imgur.com/GW9TFAw
https://imgur.com/JCVvcNg
https://imgur.com/4RdNO9P
i

#3779
od marca 2010

2017.09.27 20:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Tak, to siedzuń sosnowy. Przyrządzać, jak każdego grzyba. Ja najczęściej dzielę na kawałki odpowiednie do umycia i robię w zalewie octowej.
Na przyszłość wstawiaj zdjęcia odpowiednio zmniejszone do wątku.

#2
od września 2017

2017.09.27 20:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Hubert Miecho (huberthm)
Dziękuję za odpowiedź i postaram się na przyszłość wstawiać zdjęcia poprawnie.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2017 « starsze wątki (do 30 września 2017) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji