Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Grzyb i zóltym spodzie kapelusza i trzonie
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2017 « starsze wątki (do 08 października 2017) «

#1024
od września 2013

2017.09.29 12:48 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)

Kolor żółty dużo mocniejszy niż na zdjęciu

#20
od maja 2012

2017.09.29 16:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek (leesior)
Stawiałbym na gąskę winnobrązową. Ma jakiś zapach ten grzyb ?

PS. Jeśli się nie mylę to grzyb jest TRUJĄCY.

#1031
od września 2013

2017.09.30 18:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
Zapach bardzo nieprzyjemny, jakby czegoś zepsutego

#1032
od września 2013

2017.09.30 18:23 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
Zapach bardzo nieprzyjemny, jakby czegoś zepsutego

#70
od października 2007

2017.10.02 17:44 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Zbigniew Oziębło (zibi)
Gąska siarkowa

#1239
od lipca 2007

Gąska siarkowa jest żółto zielonkawa z wierzchu, a tu raczej widać brązowawy kolorek.

#3792
od marca 2010

2017.10.02 20:44 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
A pod jakimi drzewami rosła?

#1043
od września 2013

2017.10.02 20:54 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
W lesie liściastym. konkretnie to nie wiem, znalazłam go w lasach tynieckich.kolor jest mocniej brązowy niz na zdjęciu.

(wypowiedź edytowana przez inga 02.października.2017)
i

#3793
od marca 2010

2017.10.02 21:10 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Bo może Zibi ma rację i to Tricholoma sulphureum var.bufonium? Ta ma brązowawy kapelusz. Bez mikro się pewnie nie rozstrzygnie, chyba, że ktoś bardziej opatrzony.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2017 « starsze wątki (do 08 października 2017) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji