Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Selerowata
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaka to roślina? Oznaczanie « Archiwum (zapytania do grudnia 2018) « Archiwum 2013 « starsze wątki (do 29 września 2013) «

#48
od września 2013

2013.09.24 20:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)

#158
od sierpnia 2013

2013.09.24 21:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Paweł Sieka (biologiaus)
Chyba podagrycznik pospolity

#53
od września 2013

2013.09.24 21:19 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
O nie. Podagrycznik to ja często spożywam.

#7793
od września 2006

2013.09.24 22:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Na pewno nie jest to podagrycznik. Jednakże, aby zająć się tym gatunkiem poważnie powinnaś dać jeszcze zdjęcia baldaszka od spodu, aby zobaczyć o ile tam są pokrywki.

#1285
od maja 2007

2013.09.24 23:15 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Roman Ryś (borealis)
To któryś biedrzeńców, zatem pokrywek raczej nie zobaczymy, Być może to Biedrzeniec wielki (Pimpinella major). Szkoda, że nie ma całego pokroju rośliny z liśćmi.

#7802
od września 2006

2013.09.25 06:21 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
W tym roku biedrzeńca wielkiego pokazywałem tutaj - https://www.bio-forum.pl/messages/3280/587171.html W 2010 biedrzeńce wielkie z tego samego stanowiska w tym miejscu - https://www.bio-forum.pl/messages/3280/354564.html. Można porównać, ale jak dla mnie te okazy do tamtych są zupełnie niepodobne.

#67
od września 2013

2013.09.25 16:51 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
Tę roślinę mam już tylko w formie suszu.

#101
od września 2013

2013.09.27 16:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Janina Fus (inga)
Dokładam zdjęcia. Może coś z nich wyniknie.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaka to roślina? Oznaczanie « Archiwum (zapytania do grudnia 2018) « Archiwum 2013 « starsze wątki (do 29 września 2013) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji