Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
jeszcze jeden żółty
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaka to roślina? Oznaczanie « Archiwum (zapytania do grudnia 2018) « Archiwum 2015 « starsze wątki (do 02 grudnia 2015) «

#534
od czerwca 2013

2015.11.13 15:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr pytel (pytuvppl)
długa 1,5 m łodyga z rozgałęzionym kwiatostanem

#12828
od września 2006

2015.11.15 14:11 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
Absolutnie nikt nie ma pojęcia co to jest. Aby ożywić wątek, rzucę niezobowiązującą propozycję - Crepis setosa.

#552
od czerwca 2013

2015.11.16 08:02 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr pytel (pytuvppl)
łodyga i liście szorstkie w dotyku

#553
od czerwca 2013

2015.11.16 08:06 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr pytel (pytuvppl)
może to być to bo rzeczywiście określenie szczeciniasta do niej pasuje

#558
od czerwca 2013

2015.11.16 21:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr pytel (pytuvppl)
Poszukałem trochę w materiałach i okazało się ,że pępawa szczeciniasta była podana z tego stanowisko gdzie ją znalazłem już w 19 wieku a potem jeszcze w 2o1o roku .Występuje tu na niewielkim obszarze od wielu lat . Jak by nie patrzył stanowisko znajduje się w Karpatach Polskich . Nawet w połowie listopada można znaleść jakiś ciekawy gatunek . Sam bym go nie rozpoznał i tym większe podziękowania dla Piotra ,za właściwe rozpoznanie gatunku.

#559
od czerwca 2013

2015.11.16 21:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

piotr pytel (pytuvppl)

#12831
od września 2006

2015.11.17 09:19 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Grzegorzek
W życiu go nie widziałem, ale skojarzyłem pewne cechy rodzajowe przeglądając posiadane ikonografie. A potem było eliminowanie gatunków znanych.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaka to roślina? Oznaczanie « Archiwum (zapytania do grudnia 2018) « Archiwum 2015 « starsze wątki (do 02 grudnia 2015) «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji