Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
sposoby na pierścieniaki
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#54
od 01-2005

Witajcie. Nakosiłem sporo pierścieniaków - nie przejemy ich w domu, a sąsiedzi boją się wszystkiego, co nie jest podgrzybkiem. Na razie chcę część grzybów udusić, a resztę tradycyjnie zamarynować, chyba że macie lepsze pomysły :).

foto 1

Czekam niecierpliwie na sugestie. Pozdrawiam
i

#1300
od 04-2004

2005.05.22 20:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Pierścieniaków uprawnych nigdy nie jadłam. Spróbuj może obgotować, osączyć, opanierować, jak schabowe i smażyć. Sądzę, że pizza z takimi grzybkami będzie całkiem, całkiem.https://www.bio-forum.pl/messages/34/8149.html Tu gdzieś w kuchni jest przepis na placuszki z grzybami. Zupka na pewno będzie dobra. Ususz.
https://www.bio-forum.pl/messages/34/7709.html
https://www.bio-forum.pl/messages/34/6528.html https://www.bio-forum.pl/messages/34/6166.html

#56
od 01-2005

Kurcze... teraz żałuję, że nie poszedłem za ciosem i nie kupiłem tej suszarki z Niewiadowa :( 5 sit akurat by się zdało :)

Bardzo dziękuję za łącza :) Pozdrawiam.
i

#1306
od 04-2004

2005.05.23 09:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Jeżeli masz piękną pogodę - susz na powietrzu, a gdy bedą ładnie podsuszone - 2 , 3 dni, na termoobieg na 50 st.C i po ptokach..
Te przepisy są na grzyby również, albo przede wszystkim świeże.
Nie martw się - zaproś nas wszystkich do siebie, to Ci je zeżremy, że się tak niekulturalnie wyrażę.
i

#460
od 10-2004

2005.05.23 10:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
A ja ciągle nagabuję człowieka, który mi obiecał przywieźć z Niewiadowa dwie suszarki z pięcioma sitami (jedna dla Marka S.) i ten ciągle twierdzi, że ma inną trasę (jeździ z jakimś sprzętem) , i że do Lublina to już na pewno będzie jechał za dwa tygodnie. Mam już niesmak. Tak to jest gdy się chce załatwić coś przez znajomych znajomego...

#58
od 01-2005

Ok, te w śmietanie nie były rewelacyjne, ale "schaboszczak" jest lepszy od kani :) Palce lizać :) Dzisiaj poprawiny :)

Niestety, resztę upychamy do słoiczków. Nie mam jeszcze dobrej suszarki, a poluję na 5-sitową niewiadowską. Chce jeszcze suszyć w niej owoce i nie chciałbym użyuwać tych samych sit co do grzybów...

Pozdrawiam
i

#67
od 07-2004

2005.05.23 10:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Robert Małyszka (indigo)
Elmo i Marku :)
jak już pisałem możecie sami zadzwonić do nich i zamówić - wysyłają także prywatnym odbiorcom pocztą, mają 2 wersje tych suszarek (przeźroczyste sita i nie) oraz mozna dokupić same sita.


FABRYKA ARTYKUŁÓW DOMOWYCH
FAD NIEWIADÓW SP. Z O.O.
97-225 UJAZD
TEL. (48)-(44) 719-20-00
FAX (48)-(44) 719-23-98, 719 33 14
fad@agdniewiadow.com.pl
http://www.agdniewiadow.com.pl/oferta.htm

pozdrawiam

#59
od 01-2005

Łokej, dzwoniłem, zamówienia przyjmowane są bezproblemowo mailem na adres marketing@agdniewiadow.com.pl albo telefonicznie 0-44-719-20-10. W tej samej cenie są 3 lub 4 sita, za piate trzeba dopłacić. Przesyłają za zaliczeniem pocztowym.

Pozdrawiam
i

#461
od 10-2004

2005.05.23 13:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Elmira Brzozowska (elma)
Dzięki Marku za namiar. Zastanawiam się...skoro to jest takie proste to dlaczego PAN, z którym rozmawiałam już z 10 razy przez komórkę, a który jest pracownikiem Niewiadowa tak mnie zwodzi. Jakoś nie wierzę, że nie wie o takiej możliwości. Powiedział by po prostu "zamów sobie kobito przez telefon albo przez internet" i byłoby z głowy. A tak i ja się głupio czuję przed Markiem Snowarskim, ponieważ jedna suszarka miała być dla niego.
Już na samym początku (jesienią ubiegłego roku) wysyłałam Maile do Niewiadowa w sprawie zakupu suszarki ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. Uznałam więc, że firma nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej. Spróbuję teraz zobaczymy.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji