dania z czatu na grzyby.pl
Załóż konto | Edycja konta | Wyloguj się | Zaloguj się
Strona główna | Szukaj | Moderatorzy i Admin
bio-forum.pl » W kuchni » dania z czatu na grzyby.pl
2019.10.11 23:34 #326511
Zmień/Popraw · Usuń
Marek Snowarski (marek) na forum od kwietnia 2001, wypowiedź #3090
Miras2:
— Polecam spróbować prawdziwki duszone z wędzoną papryką (w proszku).
Prawdziwki kroję w plastry (lub większą kostkę) bez mycia wcześniejszego. Podsmażam na rumiano na oliwie, solę i posypuję pieprzem. Jak już są lekko rumiane, posypuję papryką (nie wolno przesadzić bo wtedy zrobią się niesmaczne). Mieszam wszystko i delikatnie zalewam wodą, żeby papryka się rozpuściła. Po kilku minutach zdejmuję z patelni.
i
2019.10.13 13:25 #326542
Zmień/Popraw · Usuń
Marek Snowarski (marek) na forum od kwietnia 2001, wypowiedź #3092
Fijajum:
Wczoraj sąsiadka podała mi przepis na PRAŻUCHA Z GRZYBAMI
Około 3 kg grzybów świeżych lub mrożonych (rodzaj jaki kto lubi) zalać 1/2 litra mleka i gotować na małym ogniu często mieszając, bo łatwo przypalić przez około godzinę, na patelni zeszklić cebulę na oleju, ma być około 3 łyżki i dodać do grzybów, posolić, popieprzyć i pogotować jeszcze chwilę, wsypać łyżkę mąki pszennej energicznie rozetrzeć i wsypać następną aż potrawa będzie gęsta (taka jak ziemniaki pure) uwaga nie przypalić, natomiast można odgrzewać na patelni i wtedy zarumienić.

Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?
Wypowiedź:
Użytkownik: Jak wysłać wypowiedź:
Wysyłanie wypowiedzi w tym dziale wymaga założenia konta.
Hasło:
Opcje: Włącz kody HTML w wypowiedzi
Automatycznie aktywuj adresy WWW (URL) w wypowiedzi
Akcja:
ta strona być może używa plików cookie, korzystając z niej zgadzasz się na użycie plików cookie — więcej informacji