Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
dania z czatu na grzyby.pl
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «
i

#3090
od kwietnia 2001

2019.10.11 23:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
Miras2:
— Polecam spróbować prawdziwki duszone z wędzoną papryką (w proszku).
Prawdziwki kroję w plastry (lub większą kostkę) bez mycia wcześniejszego. Podsmażam na rumiano na oliwie, solę i posypuję pieprzem. Jak już są lekko rumiane, posypuję papryką (nie wolno przesadzić bo wtedy zrobią się niesmaczne). Mieszam wszystko i delikatnie zalewam wodą, żeby papryka się rozpuściła. Po kilku minutach zdejmuję z patelni.
i

#3092
od kwietnia 2001

2019.10.13 13:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
Fijajum:
Wczoraj sąsiadka podała mi przepis na PRAŻUCHA Z GRZYBAMI
Około 3 kg grzybów świeżych lub mrożonych (rodzaj jaki kto lubi) zalać 1/2 litra mleka i gotować na małym ogniu często mieszając, bo łatwo przypalić przez około godzinę, na patelni zeszklić cebulę na oleju, ma być około 3 łyżki i dodać do grzybów, posolić, popieprzyć i pogotować jeszcze chwilę, wsypać łyżkę mąki pszennej energicznie rozetrzeć i wsypać następną aż potrawa będzie gęsta (taka jak ziemniaki pure) uwaga nie przypalić, natomiast można odgrzewać na patelni i wtedy zarumienić.

#1
od sierpnia 2021

2021.08.18 09:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bożena Partyka (view12)
A czy ktoś ma pomysł na dania z truflami? Skusiłam się na zakupy we włoskich delikatesach i dorzuciłam trufle (stąd: https://wloskisklepik.pl/ ), zależy mi na w miarę prostym przepisie, tak, żeby wykonać danie w godzinkę ;)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji