Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Obróbka kulinarna zimówki aksamitnotrzonowej
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «

#1
od grudnia 2020

2020.12.29 07:56 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek S (markxiii)
Witam, wszystkich kucharzy,

Pierwszy raz będę przyrządzał zimówkę aksamitnotrzonową i mam kilka pytań do bardziej wtajemniczonych.

1. Jak czyścicie grzyby przed obróbką (chodzi mi o śluz, ziemię, itp.) ?
2. Jak długo te grzyby należy smażyć ?
3. Jak długo te grzyby należy dusić ?
4. Jak długo te grzyby należy gotować ?


Z góry dziękuję za odpowiedź,
Marek

#16
od maja 2019

2021.02.26 22:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adrian Szymkiewicz (holos)
Witaj.
Zimówkę robisz podobnie jak inne grzyby. Ja ją sparzam na sitku i potem na patelnie, albo obgotowuję 10 min - wtedy więcej śluzu się pozbędziesz.
Pozdrawiam.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji