Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
zimówki w kuchni - wersja standard
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#199
od grudnia 2005

2007.11.10 20:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

rapatang
kontynuacja wątku

https://www.bio-forum.pl/messages/33/135564.html

grzyby po sparzeniu wrzątkiem dodajemy na wok w którym mamy już podduszoną na oleju cebulkę


k1

mieszamy wrzucone grzybki razem z cebulką - całość wybornie pachnie

k2

całość już ma jednolitą konsystencję

k3

odrobina wody

k4

śmietana gęsta i kwaśna 18%

k5

mieszamy mieszamy od dna zapachy są coraz intensywniejsze

k6

dodajemy ostatnią szczyptę pieprzu

k7

Gotowe, tylko jeszcze ukroić chleba
Smacznego

k8

#882
od października 2005

Mmmm :-)

#355
od grudnia 2006

Kurcze, ale mi zrobiłeś apetyt na zimóweczki!
i

#207
od grudnia 2005

2007.11.23 17:16 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

rapatang
róbcie fotki w kuchni :-)

pasja + pełny brzuszek
i

#71
od września 2008

Moja wspaniała teściowa chodzi po wsi i juz ma 4 stanowiska zimówki.
Dostałem 3 pudełaka zamrożonej zimówki aksam. świetnie sie przechowuje.
Niedawno sie znowu wysypały małe i przy najbliższej odwilzy pewnie pójda w górę.

Grzesiek : to z woka pięknie ująłeś.
Ja zapominam sie przy patelni i o zdjęciach przypominam sobie dopiero zrelaksowany z pełnym brzuchem.
A dzis na kolacje były:
cebulka zasmażona z kurkumą i odrobina tymianku na woku,
na to zimówka mrożona plus wegeta z przyprawa kostka czosnek knorr roztarte i zmieszane razem 3-4 szczypty reszta zostaje do innych potraw, trochę pieprzu
kurkuma mało zmienia smak a daje wspaniały złocisty kolor
potem kuskus, bo akurat ugotowany pod ręka był, troche wywaru z karkówki bo tez był ale może być dowolny rosołek
kukurydza i groszek bach w to wszysko po jakies 1/3 puszki
no i kilka brokułków ugotowanych no bo tez leżały już w lodówce
au voile
potrawa -zimówka z woka bez chińskich przypraw gotowa
lekka w sam raz na późna kolację

mniam mniam :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji